mb3366 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Cześć, przymierzam sie do wymiany rozrządu, ale szukając blokad mam nie mały zgryz. Silnik K4M 858, samochód z rocznika 2015. Wszystko niby fjnie, ale jak widze blokady na znanym portalu, to żaden z nich nie obejmuje roczników powyżej 2012 max 2013. Nie wiem czy była jakaś zmiana w kwestii blokad rozrządu ? Standardowa blokada w K4M obejmuje blokady wałków (Płaski przyrząd dokręcany od strony filtra powietrza blokujący wałki + 2 bolce jeden z przodu od strony chłodnicy a drugi z boku od strony koła pasowego. W nowszych coś może zaskoczyć ? Przerabiał ktoś temat rozrządu w megi albo szczeniaku z roczników ok 2015 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 (edytowane) Ja mam taką samą blokadę i auto rocznik 2014 i pasowało wszystko. Tylko jeden bolec się stosuje od strony chłodnicy. Edytowane 27 Grudnia 2020 przez Tomek65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi