krzychu73 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Nie płacisz żadnego Vatu w Polsce ,będzie Cię kosztować tyle co zapłacisz w Niemczech plus akcyza.To czego się obawiasz mogło by nastąpić jakbyś kupował od pośrednika u nas, który w Niemczech zakupiłby auto po firmowe nie płacąc Vatu (skorzystał z przepisów pozwalających na zapłacenie go dopiero przy sprzedaży - jest taka możliwość dla firm z europejskim nipem) a Tobie sprzedał na fakturę VAT marże - co by było nielegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapient Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 Mam nadzieję że tak będzie. W urzędzie skarbowym też miałem taką informację ale jednak lampka ostrzegawcza się świeci człowiekowi jak nie ma 100% pewności bo nie zajmuję się tym na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapient Opublikowano 17 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Witajcie. Wczoraj przywiozłem auto. Jeden prywatny właściciel w Niemczech więc to zamyka temat problemów. Auto jak wspominałem odkupione z salonu Renault pięknie utrzymane ! Jak oni to robią ?! ? Teraz czas na papier, podłączenie clipa w celu zmiany języka i ogólnie przeglądu. Dziękuje za wszystkie sugestie dzięki którym wynająłem lawetę i pojechałem po Megane ! Warto było ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi