mati0394 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Witam, potrzebuję dostać się do wiązki kabli w klapie bagażnika a dokładniej za listwę z napisem megane. (W celu sprawdzenia czy jest kostka pod kamerkę cofania) Po zdemontowaniu plastiku klapy i odkręceniu 4 śrub listwa dalej trzyma w miejscu, nie chcę nic pourywać, czy ktoś może wie jak się tam dostać w wersji grandtour? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schvenck Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Chyba tam jest dużo wiecej do odkręcania. Zobacz instrukcje montażu kamery, tam jest opisany demontaż tyłu. notice-montage-camera-de-recul-kfb-04.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jery01 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Te 4 śruby które odkręciłeś to są od mocowania klapy plastikowej do stelażu - szkieletu. Sama blenda przymocowana jest przy pomocy dodatkowych 2 śrub i 2 zatrzasków i będziesz miał do nich dostęp dopiero po zdjęciu całej klapy plastikowej. Robiłem podobne rozeznanie i też dojechałem do tego etapu. Nie wiem czy jest sens zdejmowania całej klapy bo wystarczy że zobaczysz ile masz przewodów w wiązce która przechodzi na drugą stronę (u mnie było 6 - patrz zdjęcie). Przeglądając instrukcję montażu kamery widać że sama kamera potrzebuje 4 przewodów a pozostałe 6 potrzebnych jest do lampek oświetlających tablicę (patrz strona 9 rys.3) - 2 lampki po 2 przewody i kolejne 2 przewody do przycisku otwierania bagażnika. Więc we wiązce powinno być 10 przewodów. U mnie jest 6 przewodów, więc nie sądzę żeby była tam jakaś wtyczka do kamery (wydaje mi się że wchodzi tam tylko jedna wiązka). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati0394 Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 Sprawdziłem, również mam 6 kabli, teraz kwestia znalezienia orginalnej kamery z wiązką dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati0394 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Witam ponownie, czy kamera cofania od scenica iv będzie pasować do megane grandtour? Ktoś podesłał na forum jaka ma być, zdjecie nr 1 natomiast ja znalazłem taką jak na zdjęciu nr 2, różnica jest tylko na końcu - litera B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi