edmaro Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Witam od kilku lat jestem szczęśliwym właścicielem Renault Megan Scenic II rok 2004 1,5 diesel i już myślałem ze jestem obtrzaskany z tym autem już prawie byliśmy na Ty ? a tu nagle pyk na wyświetlaczu ,,usterka ciśnienia oleju,,. Olej wymieniony 2 tygodnie temu +filtry no co zaczynam szukać,pytać i wszelkie informacje mówią na czujnik ciśnienia oleju nawet elektryk w rozmowie pierwsze co by się czepił to wymiana czujnika ale ma takie kolejki ze bym czekał okolu miesiąca,uświadomił mnie ze jest prosta czynność,no i tu jest problem o który mam prośbę o pomoc a więc: gdzie jest ten czujnik? i najważniejsze jak go wykręcić i czym?może ktoś podzieli się metodą, może jakaś fota.Z góry dzięki i z niecierpliwością czekam na Waszą pomoc.Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Jest pod filtrem oleju, z góry trochę ciężko go dojrzeć. Z kanału bez problemu. Może tylko przewód z niego się zsunął. Przed uruchomieniem silnika komputer sprawdza obwód czujnika a po przekroczeniu 2 tys. obrotów sprawdza czy jego styki są rozłączone. Wykręcisz kluczem płaskim chyba 24 mm. Poleci parę gram oleju więc warto podłożyć jakąś szmatkę. Na zdjęciu z internetu zaznaczyłem strzałką jego umiejscowienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edmaro Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) aniewa piękne dzięki za poradę jest prosta i pożyteczna jutro spróbuję dobrać się do niego jak znam renie to dojście male wąskie a z moimi łapami niedźwiedzia będzie trudno ale mimo to ukłony w twoja stronę.Pozdrawiam i dzięki Robert Edytowane 17 Lutego 2021 przez edmaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi