Grabek31054 Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Witam mam problem usterka elektroniki mi się wyświetla wcześniej naprawiłem stop znikło a teraz niewiem co może być przyczyną jakieś propozycje bo usterka dość obszerna a wszystko dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 21 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2021 Co było robione w obwodzie świateł "stop"? Bo samo miejsce sugeruje nie usuniętą do końca awarię czujnika położenia pedału hamulca (czujnik dwuobwodowy, pary styków pracują naprzemiennie). Samo czyszczenie płynem niewiele daje, najczęściej konieczna wymiana i ustawienie położenia popychacza. Pomocniczo celem diagnozy: jeśli masz tempomat - czy nie przestał działać? Czy światła "stop" pracują prawidlowo, czy też po wyświetleniu komunikatu o błędzie przestają świecić aż do kolejnego wyłączenia i ponownego uruchomienia silnika (wtedy zaświecą tylko przy pierwszym przyciśnięciu pedał, później są martwe) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek31054 Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Najpierw wymieniłem bezpiecznik bo był spalony następnie cały czas świecił się stop to podkleiłem kawałek gumy na pedale bo nie domykał i wydawało się że wszystko gra światło działa. Może wymienić na nowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi