milkaga Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, Moje pytanko jest następujące: może ktoś mi podać dokładny numer katalogowy, ewentualnie gdzie w internecie mogę dostać końcowy tłumik do Scenic a 2000 rok 2,0 16V. Coś nie mogę znaleźć. Z góry dzięki. Pozdrawiam Zibi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Intercars, Fota, katalogi Bosala.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkaga Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki Bronius. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Zibi [ Dodano: 2008-08-08, 19:33 ] Szukałem wszędzie no i lipa nie ma. Chyba, ze coś źle sprawdzałem, ale z reguły były jakieś opaski bądź inne rzeczy, ale końcowego tłumika nie ma. Czyżby rzeczywiście był taki problem z tłumikiem. Zaznaczam, że chodzi o silnik 2,0 16V, a nie 2,0 8V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Odkopie trochę temat ale niech się wypowie jakiś własciciel scenica 2.0 16v 139 KM jaki tłumik na koniec dać jeśli wymieniał u siebie bo we wrocku tłumikarze są chyba do d.. :cry: nikt nie wie.A jeden gość zaspiewał 400zł za końcowy i jeszcze nie chciał podać Firmy tłumika ech :evil: Przejrzałem chyba prawie wszystkich producentów i jedynie na stronie Bosala natrafiłem na taki układ tyle że tu jest motor F3R [ Dodano: 2009-02-16, 20:32 ] cholera ciąg dalszy poszukiwań,okazuje się że u producentów silnik F4R to ma Laguna I z 2000r a do Scenica I 2.0 16v ponoć tłumik od F3R.Czy naprawdę nikt z forumowiczów nie orientuje się czy do F4R podejdzie tłumik od F3R? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sojazz Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Podczepiam się pod temat bo okazało się że też muszę wymienić tłumik końcowy w moim nowo zakupionym autku. Tak jak kolega powyżej szukam szukam i znaleźć nie mogę. miłego długiego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Kolego więc tak u mnie sprawa skończyła się następująco, tłumik w ASO 970zł bez robocizny więc sobie odpuściłem pojechałem do chłopaków na Kś.Witolda we wrocku i powiedziałem że ma mi wstawić tłumik końcowy.Gość na tyle obeznany że odrazu wiedział o co chodzi (dostępność do 2.0) , dopasował mi tłumik od jakiejś mazdy 2L wygiął nowe rury pospawał i skasował 300zł .A byłbym zapomniał zmienił mi złącze elastyczne w tej cenie i dorobił uchwyty (wieszaki) do gum na środkowym tłumiku twierdząc że przyczyną pękania złącza jest brak mocowania tłumika środkowego.Nie wiem jak w innych Szczeniakach (1,6L) czy też niema mocowania tłumika środkowego ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sojazz Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź, jeśli mój mechanik niczego nie wymyśli pojadę do jakiś tłumikowców i popytam czy nie da rady czegoś dobrać Dodatkowe uchwyty postaram się też zastosować. Pozdrawiam Edit: znalazłem cos takiego co o tym myslicie?tłumik Scenic sportowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milkaga Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Pojechałem do zakładu, gdzie wymieniają typowo tłumiki i dopasowali od dwulitrówki 8V, bodajże symbol 21.80 lub 73 i wszystko jest w należytym porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi