Slawo2710 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Witam wszystkich! Siadło mi dziś ogrzewanie w Megane I. Jak ogrzewanie jest przełączone na ciepłe, to słychać "bulgotanie". Na dywanie widać kałuże bezwonnego płynu, ale to nie chłodniczy bo stan nie spadł. Możliwe że to się gdzieś dostała deszczówka? Dziś mocno pada i na 20 % wiem gdzie to się leje (zdjęcie w załączniku). Kojarzycie czy tam powinna być jakaś zaślepka czy coś w tym stylu? Z góry dziękuję za pomoc Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez Slawo2710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 witam, w mojej megi ten otwór jest niezaślepiony, zresztą zatyczka nie miałaby sensu bo zaraz obok jest kratka, pod którą nie ma przegrody oddzielającej, podczas dużych opadów deszczu słyszę czasem bulgotanie, z tym, że nie ma przecieków do wnętrza, zajrzałem tam i jest sporo liści pewnie one tamują przepływ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Klasyczny przypadek wody w podszybiu, zatkane kanały odpływowe. Stały punkt programu walki z Renaultami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawo2710 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dzięki Panowie! Jak jestem "lajkonikiem" w tych kwestiach to pewnie bez mechanika się nie obejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 jeśli "siadło ogrzewanie" i na dodatek słychać bulgotanie/przelewanie to możliwe, że zatkała się nagrzewnica, nie wiem jak z dostępem do niej, nigdy przy tym nie grzebałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grulus Opublikowano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 W dniu 14.04.2021 o 17:56, Slawo2710 napisał: Witam wszystkich! Siadło mi dziś ogrzewanie w Megane I. Jak ogrzewanie jest przełączone na ciepłe, to słychać "bulgotanie". Na dywanie widać kałuże bezwonnego płynu, ale to nie chłodniczy bo stan nie spadł. Możliwe że to się gdzieś dostała deszczówka? Dziś mocno pada i na 20 % wiem gdzie to się leje (zdjęcie w załączniku). Kojarzycie czy tam powinna być jakaś zaślepka czy coś w tym stylu? Z góry dziękuję za pomoc Miałem już ten przypadek przecieku szczególnie po większych deszczach. Co zrobiłem - przeczyściłem kanały odwadniające stwierdziłem że nic to nie dało bo miałem w miarę czyste . W końcu się dopatrzyłem i to dopiero poskutkowało - przy wlocie tego kanału jest taka plastikowa nakładka z uszczelką moja akurat była słabo dokręcona mało tego ten plastik sie też odkształca pod wpływem czasu i temperatur więc należy wymienić uszczelkę na grubszą lub po kombinować z silikonem . Nie wolno zamykać wlotu całkowicie bo nadmuch nie będzie działał prawidłowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi