kraverek Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witajcie, Mam dziwny przypadek. Często jak jade i dojeżdżam do skrzyżowania, gaśnie mi Meganka. jezeli nie dopuszcze do pelnego stopu i na chwile odpuszczę gaz zaraz przed zbliżeniem sie do 0 km/h to się nie zadławi. Ostatnio czasami jak musze gdzies jechac to z 2-3 razy musze ja odpalic. I dodatkowo zauwazylem ze zwykle gasnie mi jak staje na lekkiej gorce. Pojechałem z tym do mechanika i wymienili mi sprężarkę od klimatyzacji bo robiła "opor". Niestety działało 3 dni i znów przygasa przy hamowaniu. Dodatkowo jak przekrocze 3k obrotow to taki dziwny pisk sie ojawia jakby cos sie tarlo badz rozpędzało do wyższych obrotów. Byłem u ludzi od skrzyn automatycznych i powiedzieli ze to nie skrzynia, skrzynia CVT działa poprawnie. I tak jeżdżę od mechanika do mechanika i nie wiedza o co chodzi. Ktoś cokolwiek może doradzić? Co sprawdzić, komu przekazać. Mam LGP i to nie jest tego wina. tak samo sie dzieje jak smigam na samej bezynie. Dziekuje Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko-ma Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 U mnie przyczyną "przygasania" przed skrzyżowaniami była brudna przepustnica. A pisk i opór - to było łożysko rolki napinacza paska osprzętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraverek Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Właśnie oddałem do mechanika i prosiłem o sprawdzenie tego co pan wymienił. Dziękuje. Witam, problemem była brudna przepustnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi