Lukrasi Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Witam wszystkich. Mam autko megane z 2001roku z silnikiem 1.6 benzyna. Problem jest w tym, że autko stało około 3 lat. Pierścienie ABS są delikatnie przykorodowane. Problem polega na tym, że jadąc na suchej nawierzchni z prędkością 15km/h, i delikatnym hamowaniu uaktywnia się abs i bardzo się wydłuża droga hamowania. Po podłaczeniu komputera brak błędów a prędkości kół na postoju, to: 1) Lewy przód - 1,75 2) Prawy przód - 1,8 3) Lewy tył - 1,75 4) Prawy tył - 1,75 5) Prędkość na prędkościomierzu - 1,56 Co to może być.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Witam. Trzeba sprawdzić pierścienie czy nie są pęknięte i oczyścić czujniki. Na zdjęciu pokazany czujnik z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 21 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 W dniu 21.06.2021 o 18:48, slawinci napisał: Papuga Ok. Sprawdzę i dam znać. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.13 - Prezes No niestety po oczyszczeniu pierścieni i wszystkich czujników nadal takie same wskazania i nadal tak samo hamuje. Prędkość na liczniku z czego jest pobierana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) Witam, jedyne co mi przychodzi do głowy to wymiana płynu hamulcowego i odpowietrzenie układu. Pisałeś że autko długo stało. Czasami na działanie ABS mają też wpływ opony, np. na zimowych latem szybciej zaczyna działać. Mam nadzieję że klocki i okładziny sprawdziłeś. Edytowane 5 Lipca 2021 przez slawinci dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi