samuel87 Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 (edytowane) Witam W mojej megane od kilku dni zauważyłem ,iż od strony kierowcy dmucha cieplejszym powietrzem niż od strony pasażera ( mowa tu o klimatyzacji automatycznej). Dziś zdjąłem osłonę by się przyjrzeć pracy silniczków klap nawiewu i się okazało ,że silniczek od strony pasażera uchyla i zamyka klapę przy zmianie temperatury , natomiast ten od strony kierowcy jest nieruchomy , czasem drgnie na kilka mm. Oznacza to uszkodzony silniczek i wymianę czy może to być zupełnie co innego? pozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2021 przez samuel87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Kiedyś na RLKP opisywali, że w lagunach zacinał się silniczek. Wystarczyło dostać się do kostki, zasilić odpowiednie piny, by rozruszać kilka razy w obie strony i było OK. Smar z czasem zbiera syf i się zacina. Może to coś pomoże a nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel87 Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedz , już wyciągałem kostkę, wygląda na czystą , po wpięciu nawet ruszył na chwilę i na tym koniec . Jakbym dorwał drugi taki silniczek i podpiął go bez montowania do kostki powinien się obracać ? Można w taki sposób sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Nie o to chodzi. Trzeba podać np 9 V bezpośrednio na odpowiednie piny i raz podpiąć we wtyczce zgodnie z polaryzacją +\- a potem na odwrót. Tak kilka razy, by go rozruszać. Klapka powinna się zamknąć lub otworzyć a potem odwrotnie. Odpięcie wtyczki i ponowne jej wpięcie nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi