renault_sobotka Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 hmm nie wiem gdzie tego szukać ale kiedy wrzucasz bieg obroty samoistnie rosną (aby zrównoważyć opór skrzyni) więc musi być układ za to odpowiedzialny i przypuszczam ze to szwankuje. Wrzucasz bieg - obroty nie wzrastają i silnik sie przydusza.. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Piok, a nie czasami odwrotnie :) Przyspieszasz, dodajesz gazu i zmienia się bieg na nastepny :) renault_sobotka, przeczytaj posty o silniczku krokowym, tam znajdziesz podobne objawy opisane, może któryś z postów pomoże :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 gojgien, w automacie tak jest przy każdym biegu poza momentem przełączenia z P lub N na D kiedy "zapina" sie pierwszy bieg. W manualu po prostu dodajesz gazu przy ruszaniu, żeby nie zadusić silnika a automat musi zrobić to za Ciebie bo prawą noge masz właśnie na pedale hamulca - lewą pod fotelem :). pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Piok, dobra kolego, nie neguję tego co piszesz, w sumie to i tak nie wiemy, czy w pierwszym poście pisze tylko o dodawaniu gazu na postoju, czy podczas ruszania. No ale w takim mało dokładnym temacie piszemy. Niestety choć taki oszczędny w treści jest zgodny z regulaminem, wiec na forum pozostaje. Chciałem tylko rozwiać swoje wątpliwości. ;-) a tak nawiasem kumpel ma mesia w automacie, niby fajny bystry chłopak ale co on juz usłyszał na temat tej skrzyni i blondynek. :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renault_sobotka Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 po wymianie silnika krokowego wszystko wrocilo do normy i jest ok . dzieki Cieszy mnie, że trafiłem z diagnozą. Skoro problem minął, temat zamykam - gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi