MPower Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam . słyszałem że neony w samochodach są nielegalne . Ale czy wszystkie ??? chyba są takie których można legalnie używać ??? . Jeśli tak to niech ktoś powie gdzie można takie dostać. A druga sprawa to czy policja może coś zrobić osobie która jedzie z kogutem policyjnym na dachu , je ]śli nie jest włączony ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoorT Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Neony... coz, za "wiejski tjunink" nikogo nie karza, ale wlaczyc je mozesz tylko na postoju. Ale za koguta a nawet same niebieskie swiatla moga cie ukarac. Tak samo jak za antyradar - juz za same posiadanie w stanie "umozliwiajacym uzycie" (czyli wlasciwie zawsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 inaczej, na drodze nie mozesz uzywac swiatel innych od tych ktore przewidzial producent, czyli odpadaja niebieskie swiatelka w spryskiwaczach albo swiecacych wentylach, swego czasu byly nawet problemy z zoltymi obrysowkami w busach i wiekszych autach. Nie wlaczaj na drodze publicznej i bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Tfu... Nie zakładaj neonów bo to jeen z wyznaczników "wieś stajl". Jak kolega wyżej napisał za koguty ale i za niebieskie światła (np po grilem ukryte) policja karze. Przypominam aby nie odchodzić od tematu. Jeżeli będzie wyglądało to tak jak poprzednio temat zostanie zamknięty. ps Wystarczy zapoznać się z prawem gdzie jest jasno określone powyżej jakich gabarytów można montować dodatkowe oświetlenie. Megane ich nie spełnia więc nie ma czegoś takiego jak legalne neony. - lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 http://www.prawojazdy.com.pl/files/kodeks/...hu_drogowym.swf Strona 29, punkt 3. Zresztą cały kodeks to przydatna lektura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPower Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ale neony ukryte pod progami sa fajjjne :) Szkoda ze nie mozna :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 mozna miec, ale wylaczone. To cos jak antyradar, mozna wozic nie mozna uzywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Tak, jeżdżenie na neonach zewnętrznych jest nielegalne. Za to legalne są neony w środku auta (np pod siedzeniami czy z przodu pod kierownicą i schowkiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Za to legalne są neony w środku auta aby napewno ????? nie wiem czy są legalne skoro w nocy rozpraszają innych kierowców podczas jazdy...... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 wlasnie legalne sa takie ktorych nie widac, czyli np takie ktore oswietlaja nogi a nie np. przednia szybe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 A w niektórych TIR-ach w kabinie jest taka choinka, że wyglądają, jak statki kosmiczne. :) Chyba jednak w środku można sobie używać do woli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2008 jerry, napisałem wyżej w poście kol jest jasno określone powyżej jakich gabarytów można montować dodatkowe oświetlenie a z racji tego że ciągnik siodłowy przekracza podane te wymiary więc mogą stosować inne oświetlenie. Tak samo jak i oświetlenie obrysowe burt. Niestety wymiarów nie znam dokładnych ale postaram się je znaleźć. Temat był poruszany w auto świat lub motor ale gazeta sprzed paru lat więc z głowy uleciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microsim Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 ja założyłem neonki takie które oświetlają nogi (widać u mnie na profilu mojej Megi) i jeszcze się nikt do mnie nie przy***czył :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 w czasie jazdy nie możesz ich używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi