marek_c Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Witam Jak w tytule, ogrzewana przednia szyba działa w połowie, całe szczęście, że od strony kierowcy. Nigdzie w sieci nie mogę znaleźć informacji na ten temat - czy jest bezpiecznik (gdzie), czy szyba jest zasilana z dwóch stron - np. lewa, prawa strona, gdzie szukać usterki? Może ktoś coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 (edytowane) W lagunie szyba jest załączana przez dwa przekaźniki umieszczone obok siebie na podszybiu po prawej stronie ( kierowcy) blisko silnika wycieraczek. Nie wiem jak jest w Kadjarze, ale warto zajrzeć otwierając podszybie. Edytowane 6 Marca 2022 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 11 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2022 (edytowane) Ok, będę szukał. Dzięki. Faktycznie, po demontażu podszybia są dwie kostki, odpowiadają za lewą i prawą stronę. Styki kostki od strony pasażera były lekko zaśniedziałe przeczyściłem, sprawdziłem że napięcie przechodzi i tyle - szyba nie grzeje. Prawdopodobnie połączenie "taśmy" z szybą jest w jakiś sposób uszkodzone. Edytowane 25 Marca 2022 przez marek_c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 (edytowane) Teraz, jabrze napisał: Dociskałeś taśmę? Edytowane 18 Marca 2022 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Wolałem nie ruszać, nie robi wrażenia solidnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 Może jest do uratowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Teraz to już więcej się nie zepsuje, sprawdzę jak będę maił więcej czasu. Jak taśma jest połączona z szybą (drutami), lutowana? Niby przewód od wtyczki jest okrągły a potem się rozpłaszcza i do szyby dochodzi płaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi