bungar Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Witam, przeczytałem tematy, ale wolę się upewnić. Planuje kupic pierwsze alufelgi (Megane 3 2009r 1.6 16v 101km). Kupiłem na lato opony 205/55/16 i to pod nie chcę kupić alufelgi. Sprawdzając parametry wydaje mi się, że powinny pasować rozstaw, jedynie otwór jest większy, ale chyba nie ma problemu, bo wystarczą jakieś pierścienie redukcyjne ? ROZSTAW ŚRUB 5x114,3 SZEROKOŚĆ FELGI 6,5-CALI ROZMIAR FELGI 16-CALI OFFSET ODSADZENIE ET 38 OTWÓR W FELDZE 70mm Czy takie felgi będą pasować poza tym otworem jak wyżej (pierwszy raz kupuję alusy do auta). Ps. Są to alufelgi firmy Rial, ktoś może się wypowiedzieć na ich temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 http://www.felgi.pl/dobor-felg Nie koniecznie, aby kupić ale można sobie sprawdzić rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bungar Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 No właśnie sprawdzałem na tej stronie tylko ten otwór jest większy to trzeba kupić ten pierścień centrujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 8 godzin temu, bungar napisał: Witam, przeczytałem tematy, ale wolę się upewnić. Planuje kupic pierwsze alufelgi (Megane 3 2009r 1.6 16v 101km). Kupiłem na lato opony 205/55/16 i to pod nie chcę kupić alufelgi. Sprawdzając parametry wydaje mi się, że powinny pasować rozstaw, jedynie otwór jest większy, ale chyba nie ma problemu, bo wystarczą jakieś pierścienie redukcyjne ? ROZSTAW ŚRUB 5x114,3 SZEROKOŚĆ FELGI 6,5-CALI ROZMIAR FELGI 16-CALI OFFSET ODSADZENIE ET 38 OTWÓR W FELDZE 70mm Czy takie felgi będą pasować poza tym otworem jak wyżej (pierwszy raz kupuję alusy do auta). Ps. Są to alufelgi firmy Rial, ktoś może się wypowiedzieć na ich temat ? 70mm to za duży otwór , nic z tym nie zrobisz. Kupuje się otwory centrujące mniejsze w feldze a nie na odwrót bo już dziury niczym nie zalatasz zakładając felgę 70 mm masz 4mm luzu na piaście do tego ET taki mały i wyglada jak koło u wozu, 16 cali w oe renault do megane 3 to wszystkie brzydkie wzory , dlaczego nie 17 ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bungar Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 6 godzin temu, Refild napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa No właśnie dlatego wolę zapytać, dlaczego 16 a nie 17 nie wiem jak mówiłem nigdy nie kupowałem alusow, kupiłem megane na 15 zimowych stalowych więc myślałem że 16 będą w porządku. A z tym otworem dziwne bo jak szukałem felg konkretnie do mojego modelu też mi wyszukiwało z takim otworem hmm. A więc czy mógłbyś coś polecić co będzie pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi