Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

DDT4ALL - download

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Witam.Jest gdzies instrukcja jak dokładnie pobrać i zainstalować ddt4all?Krok po kroku?

Bo patrzyłem na YouTube jak i co ale brak mi potem po instalacji pliku ecus ? Czytam że muszę jeszcze pobrać osobno database? Że potem usunąć plik ECU.zip i wkleić ecus?

Zamieszane to wszystko

Program się otwiera ale nic nie wyszukuje i nie łączy się .

Znalazłem to na forum Dacia...

Ale nie ma nigdzie tego pliku ecus ...

Chciałem wyłączyć tylko w ddt4all inteligentne ładowanie bo zabija mi miesięczny Aku ...Próbowałem z ECU Tweaker ,łaczy się z ELM ale wyskakuje że brak ....Ecu file (ecu.zip) not found.....
Pełna wersja:

• 8 miesięcy temu...

Hej, czy ma ktos z forumowiczow dostepna nowsza baza danych niz ta zamieszczona w ostatnim linku (2017r)? Probuje dodac sobie android auto ale w konfiguracji nawigacji nie mam mfd v5.4 a jedynie v4.8 (nie ma ona mozliwosci dodania android auto i carplay tylko fale i mirror link - ten tez nie dziala). Nawigacja R link, czerwony Gerantz.

Dzieki

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
W dniu 9.09.2022 o 21:40, dvd napisał(a):

Koledzy, skąd pobrać oprogramowanie z tematu? Nie ma tu nigdzie w przyklejonych żadnego linku.

Witajcie, temat DDT4ALL i baz jest wałkowany na okrągło. Szukam jednak baz dla mojej Megane 4 już długo i namiętnie i nic nie znajduję. Czy ktoś poratuje mnie linkiem do bazy dla DDT4ALL dla Renault Megane IV 1.2 TCe z 2016 roku? Może być baza ecu.zip dla wersji DDT4ALL 5.x lub dla wersji DDT4ALL 3.0.x. Najbardziej zależy mi na EMS2010*.xml i EMS2012*.xml. 
Z góry bardzo dziękuję.
KB

image.png

10 godzin temu, kbrzeski napisał(a):

Najbardziej zależy mi na EMS2010*.xml i EMS2012*.xml. 

Wydaje się, że takiego sterownika silnika nie było. Każda baza ddt zawiera wszystkie komponenty Megane IV.

Bardzo dziękuję za odpowiedź aniewa. Z programu CarScanner dostałem takie informacje o swoim silniku:
Najważniejsze dane Twojego ECU silnika (Megane IV)
    • Supplier code: CONTINENTAL_ENGINE_SYSTEM
    • ECU software number: 237103814S
    • Spare part number: 237106288R
    • ECU HW number: 237106101R
    • Calibration ID: 237614203S
    • Diag Version: 04
    • Soft version: 00D6
    • System name: ECM-EngineControl
Boot software: ContiBoot-RD6710

Jak sprawdzałem dalej to dostałem nast. informację

ECM / Engine Control    -  Continental

EMS (EMS2010/EMS2012/EMS2025 zależnie od silnika)   - 237106288R / 237103814S

Chciałbym wykonać adaptację przepustnicy i szukam właściwej bazy, którą mogę użyć dla mojej Meganki IV 1.2 TCe 130KM z 2016 roku

Edytowane przez kbrzeski