dvd Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Kojarzy ktoś w którym module mogę skasować błąd " Skontroluj układ wtrysku paliwa"? Renault Megane IV - 20`7 - kombi -1.6 diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 W sterowniku silnika. W programie ddt4all to jest zakładka "ECM/Injection". Po wyszukiwaniu "lupą" sterowników dla silnika 1,6 dci będzie prawdopodobne EDC 17. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Generalnie zgadza się, jest taki sterownik. Czy to szukając lupką czy wybierając z listy MEGANE IV PH2 czy MEGANE IV wybieram ten sterownik. Jednak gdy klikam na "serce" otrzymuję komunikt "Nieprawidłowa odpowiedz dla komenty DTC". Co może być powodem? Dodam tylko że zalezy mi na skasowaniu wyłącznie tego błędu. Edytowane 10 Września 2022 przez dvd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Jeżeli masz Elm 327 na BT to zainstaluj na telefonie program pyclip i tym programem czytaj i kasuj błędy. Jest prostszy w obsłudze. Poszukaj na forum tematów o ddt4all i pyclip. Może masz problem z połączeniem i stąd taki komunikat. Gdy klikniesz na lupkę to program powinien wykryć kilkanaście modułów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 10 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 PyCLIP czy PyREN ? Tak używam ELM327 BT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Pyclip na komórkę, pyren łatwiej zainstalować na laptopa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 (edytowane) Udało mi się odpalić program. Zrobiłem skanowanie pojazdy. Błędy pojawiły się w 2 modułach. W jednym było ich 21 i ich skasowanie poszło bez problemu. Niestety w drugim module ten konkretny błąd o który mi chodzi nie kasuje się. Nawet jak kliknę clear errors to pokazuje done ale błęd nadal jest na desce rozdzielczej. Silnik jest wyłączony, zapłon włączony. Nie wiem już jak do tego podejść. Błąd z którym nie mogę się uporać to: DF1356 (DTC 008866) FONCTION REGULATION DE PRESSION RAIL Edytowane 11 Września 2022 przez dvd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Dopóki nie usuniesz przyczyny zbyt wysokiego ciśnienia paliwa to błędu nie usuniesz. Do sprawdzenia dwa elementy. 1 - czujnik ciśnienia paliwa na końcu listwy CR - odczytuje ciśnienie w listwie wtryskowej 2 - regulator ciśnienia na pompie wtryskowej - ustawia ciśnienie według żądania sterownika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvd Opublikowano 12 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Nie do końca tak. Okazuje się że skasowanie błędu powinno być możliwe bez problemu. Po odpaleniu silnika ewentualnie ponownie wyskoczyć. Takei info również otrzymałem w serwisie. Problem w tym że w moim sterowniku coś się zawiesiło i konieczne wyło "zaadoptowanie" ponowne kilku elementów. Błedu już nie ma, problem wyłącznie softwarowy, 2 h w serwisie, i szczuplejszy portfel. Szkoda że nie dało się skasować samemu, no ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 18 minut temu, dvd napisał: Okazuje się że skasowanie błędu powinno być możliwe bez problemu. Po odpaleniu silnika ewentualnie ponownie wyskoczyć Zgadza się. Błąd powinien się skasować i ewentualnie ponownie wyskoczyć po uruchomieniu silnika. Najważniejsze, że problem rozwiązany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi