Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kontrola stanu licznika (przebiegu)

themoon

Rekomendowane odpowiedzi

I tu mi się nasuneła myśl odnośnie ASO. Często w ogłoszeniach jest napisane, że auto serwisowane w ASO, książka przeglądów. Skoro tak to gdybym pojechał do ASO i zapłacił za ich przegląd to chyba by musieli to sprawdzić. Przecież nie wbiją na ślepo pieczątki potwierdzającej przebieg i kontynuację serwisowania. A chyba nie mogą odmówić mimo, że auto było serwisowane wcześniej we Francji czy Holandii. Jakie macie zdanie?

w Renault nie ma centralnego systemu w którym są dokumentacje wszystkich aut, najlepiej jechać do tego ASO gdzie auto było serwisowane inaczej szanse są niewielkie (będzie info ale tylko z okresu kiedy auto było na gwarancji)

poszukaj na forum - temat poruszany była kilka razy (dość dobrze było to wyjaśnione wszystko)

W systemie są przeglądy w całej sieci Renault.
Ale - to tak jak napisał bronius (dwa posty wyżej) dotyczy tylko okresu gwarancji. Potem nie ma takiej opcji - "wpisy" serwisowe dostępne są lokalnie - tam gdzie były robione.

A trzeba uważać - jak robiłem rozpoznanie przed zakupem aktualnego auta to jeden sprzedawca miał Megi z 80 tys na liczniku, miał nawet książkę serwisową itp.

Tyle, że w ASO po podaniu nr nadwozia dowiedziałem się że rok wcześniej to samo auto było na przeglądzie we Francji z przebiegiem 150 tys... (ale o tym chyba już pisałem)

aniewa, sekunda,jak nie ma znaczenia? Na mój prosty chłopski rozum jeżeli wkładasz kartę w czytnik to ma prawo się tam coś zakodować ale jeżeli jeżdzisz z kartą w kieszeni to niby się jak mają zapisać te dane?

waldek - na tej samej zasadzie co uruchamiasz samochód - wkładasz kartę do czytnika? Nie wkładasz. Samochód się uruchamia? Uruchamia. Zatem jest bezprzewodowy przesył danych. Nie wiem jaką techniką - czy WIFI , czy Bluetooth, czy coś innego, bo tym się nie interesowałem. Ale każdy układ można skonfigurować i na wysyłanie danych i na odbieranie danych, czy to przewodowo, czy bezprzewodow. Jak jest w Renault to nie wiem, ale uniwersalnie każdy układ można tak, czy siak zaprogramować.