themoon Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Czy jest możliwe skontrolowanie prawdziwego przebiegu? Czy jeżeli licznik był kręcony to zostaje jakiś ślad w komputerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Nie ma takiej możliwości :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 ew. możesz iść do ASO (jeśli tam autko jest serwisowane) i może mają jakiś wpis w systemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themoon Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 I tu mi się nasuneła myśl odnośnie ASO. Często w ogłoszeniach jest napisane, że auto serwisowane w ASO, książka przeglądów. Skoro tak to gdybym pojechał do ASO i zapłacił za ich przegląd to chyba by musieli to sprawdzić. Przecież nie wbiją na ślepo pieczątki potwierdzającej przebieg i kontynuację serwisowania. A chyba nie mogą odmówić mimo, że auto było serwisowane wcześniej we Francji czy Holandii. Jakie macie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 w Renault nie ma centralnego systemu w którym są dokumentacje wszystkich aut, najlepiej jechać do tego ASO gdzie auto było serwisowane inaczej szanse są niewielkie (będzie info ale tylko z okresu kiedy auto było na gwarancji) poszukaj na forum - temat poruszany była kilka razy (dość dobrze było to wyjaśnione wszystko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubak Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 W systemie są przeglądy w całej sieci Renault. Mam samochód kupiony w Niemczech i historia jest dostępna w polskim serwisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 to dla nowszych meganek, dla MI nie było jeszcze wtedy czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 W systemie są przeglądy w całej sieci Renault.Ale - to tak jak napisał bronius (dwa posty wyżej) dotyczy tylko okresu gwarancji. Potem nie ma takiej opcji - "wpisy" serwisowe dostępne są lokalnie - tam gdzie były robione.A trzeba uważać - jak robiłem rozpoznanie przed zakupem aktualnego auta to jeden sprzedawca miał Megi z 80 tys na liczniku, miał nawet książkę serwisową itp. Tyle, że w ASO po podaniu nr nadwozia dowiedziałem się że rok wcześniej to samo auto było na przeglądzie we Francji z przebiegiem 150 tys... (ale o tym chyba już pisałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 w megane II prawdziwy przebieg jest na karcie do uruchamiania, tylko nie każdy serwis ma czytnik do kart. Jest tam data pierwszej rejestracji, pierwszy własciciel, stan paliwa itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 aniewa, a jak ktos ma karte z systemem HF??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 waldek708, to nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themoon Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 A może ktoś się orientuje w których serwisach w Polsce mają takie czytniki? I ile może kosztować kontrola takiego samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 aniewa, sekunda,jak nie ma znaczenia? Na mój prosty chłopski rozum jeżeli wkładasz kartę w czytnik to ma prawo się tam coś zakodować ale jeżeli jeżdzisz z kartą w kieszeni to niby się jak mają zapisać te dane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 waldek - na tej samej zasadzie co uruchamiasz samochód - wkładasz kartę do czytnika? Nie wkładasz. Samochód się uruchamia? Uruchamia. Zatem jest bezprzewodowy przesył danych. Nie wiem jaką techniką - czy WIFI , czy Bluetooth, czy coś innego, bo tym się nie interesowałem. Ale każdy układ można skonfigurować i na wysyłanie danych i na odbieranie danych, czy to przewodowo, czy bezprzewodow. Jak jest w Renault to nie wiem, ale uniwersalnie każdy układ można tak, czy siak zaprogramować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nie wiem jaką techniką - czy WIFI , czy Bluetooth, też o czymś takim myślałem :) Tylko pytanie czy Renault chciało sie w to bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi