Weronika95 Opublikowano 17 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 Witam forumowicze, Potrzebuję pilnie pomocy z moją Renatką 2, 2002 1.6 benzyna . OPIS PROBLEMU : auto użytkowane każdego dnia nie sprawiało żadnych problemów. Niestety w dniu wczorajszym dojechałam do pracy, zgasiłam samochód i usłyszałam, że zgasł jakoś inaczej (miałam wrażenie, że się przydławił). Od razu zapaliłam go ponownie, żeby sprawdzić czy jest ok, zapalił po długim kręceniu rozrusznika. Poszłam do pracy i po pracy samochod nie chciał się otworzyć z karty. Próbowałam odpalić, ale nic z tego. Samochód był u mechanika, który wymienił komputer, ale to nie było to, immobilaser również odrzucił, czujnik położenia wału, pompę paliwa, bezpieczniki ( nie wiem które). Nie wiem, mam podejrzenie czegoś z elektryki, bo delikatnie mi wariowała. Lampy przód po zgaszeniu samochodu raz gasił automatycznie, a raz musiałam sama wyłączyć ręcznie. I ogólnie w lampach przód i tył często przepalały się żarówki. Teraz zwrócono mi samochód który nie odpala i zostałam z problemem. Poproszę o pomoc w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 No tak, wymienianie zamiast diagnozowania. Jak "wszystko" zaczyna wariować to przyczyna może być banalna - np problemy z masą w którejś z wiazek. Wtedy komputer można wymieniać do woli bo masa jest i tak doprowadzana przez żyły w złączu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi