irekjursza Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Nic mi nie pozostaje jak pociągnąć swój kabelek od USM do żarówek świateł cofania . Dziękuję i przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Najważniejsze, że masz sprawne wyjście z UPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekjursza Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 Tak ale boję się, że może tam jest coś między USM a złączką . Te USM są różne, bo i wejścia i wyjścia mają inne oznaczenia. Trapi mnie jeszcze czy nie załatwię UMS jak będzie kiedyś jakieś zwarcie nawet w żarówce. Bardzo wiele pytań bez odpowiedzi. Wiem na pewno że do złączki R374 na pewno nie przychodzi kabel bezpośrednio bo mogę się założyć, że takiego koloru tam nie ma. Może jest gdzieś ukryty bezpiecznik , kto wie co producentowi tej wersji wpadło do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2022 7 minut temu, irekjursza napisał: Te USM są różne, bo i wejścia i wyjścia mają inne oznaczenia. Wtyczki we wszystkich USM są jednakowe, rozmieszczenie bezpieczników zmieniało się ale bez różnic w działaniu samego USM. Zmiana była w rocznikach po 2013 roku. Gdybyś jeszcze kiedyś grzebał w tym module USM to wrzuć zdjęcie, porównam ze znanymi mi modułami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekjursza Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Proszę bardzo ten USM BD 95 L1 jego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Masz jak najbardziej typowe USM, pewnie 90 % megane III z tego roku takie posiada. Schematy które wrzucałem są od takiego właśnie modułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekjursza Opublikowano 9 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Jednak mam wrażenie że wiązki już nie. W schemacie jest jedna złączka R374 w realu są dwie jedna nad drugą. Jaki symbol ma ta druga?. Gzie odchodzą kable od tej wiązki. Są identyczne różnią się tylko kolorami szara i czarna. Na razie odpoczywam i staram się już o tym nie myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Co do tej szarej złączki R 374 to ona u mnie w scenicu jest wysoko pod kokpitem, prawie niedostępna. Jak jest w Megane to nie wiem bo nie zaglądałem tam nigdy. Schematy pokazują jako łatwo dostępną ale to różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 Sorry za może głupie pytanie ale ja już nie bardzo pamiętam w którym modelu jak to jest rozmieszczone ale gdzie ty masz te światła cofania? W klapie czy w błotnikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi