mat_79 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Cześć! Podłączyłem ELM327 do megane iii 1.5 dci 110KM. Jednak nie mam żadnych wskazań dla dwóch interesujących mnie parametrów: - temperatury powietrza zasysanego w dolocie (intake) - temperatury powietrza (air temperature - dla silnika, nie z tego czujnika w lusterku) Temperatura płynu chłodzącego wyświetla się prawidłowo. Błędów brak. Silnik działa prawidłowo, choć mam wrażenie, że wzrosło spalanie (zima?) Screeny z Troque, ale w innych programach jest tak samo. Pomysły? Edytowane 13 Stycznia 2023 przez mat_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Do folderu "Ekstendedpids" programu Torqe musisz wrzucić PID dla silnika k9k 836. Po uruchomieniu programu dodasz zdefiniowany PID. Będziesz miał dużo nowych wskazań. Dla przykładu: PR 059 - temperatura powietrza zasysanego w dolocie K9K_832_and_836_v.1.97.csv Kody PR po polsku Kody PR.rtf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_79 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Super, dziękuję! W jaki sposób wykorzystać spolszczenie? Bo importować mogę tylko csv. Edit: znalazłem i działa https://megane.com.pl/topic/86791-pid-programu-torque-dla-silnika-k9k-836-832-po-polsku/ Edytowane 13 Stycznia 2023 przez mat_79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Po prostu czytasz, nie każdy zna cyrylicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi