Danioxd Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Witam Od 2019 roku jestem szczęśliwym posiadaczem Renault Megane z 2012 roku w wersji 1.5 dci 81 kw . Jestem laikiem jeśli chodzi o mechanikę i chciałbym zasięgnąć u was porady czy jest się czym martwić. Otóż pewnego dnia podczas jazdy mój komputer pokładowy się zresetował. Teraz pokazuje mi średnie spalanie o 0.6 litra więcej . Samochód jeździ normalnie, nie ma kłopotu z mocą ani przyspieszeniem.Drugą kwestią o jaką chciałbym zapytać jest jak najlepiej pozbyć się nadmiaru skroplin w rurze wydechowej gdyż w tej aurze jaką mamy samochód na zimno dość mocno dymi na biało niby to tylko woda ale irytuje niestety na wynajmowanym mieszkaniu nie mam możliwości garażowania mojej megi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romano76 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Komputer automatycznie resetuje sie po przejechaniu 10000km, którą pokazuje informacja "przejechane". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danioxd Opublikowano 19 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 romano76 Dziękuje za pomoc REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.8 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi