Kamololo Opublikowano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Witam, powiedzcie mi proszę czy przy problemie z KZFR lub czujnikiem od niego może również wywalać zapłon i błąd "skontroluj układ paliwowy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Wydaje mi się, że nie , może zbieg okoliczności ? Problem z KZFR to będziesz miał mułowate auto , odczuwał brak mocy , zwiększone spalanie, gorsza kulturę pracy silnika. Może cewka ? może ring z niej się zsuną i woda dostaje się na świece i zrobiła się ruda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamololo Opublikowano 23 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Świece miałem zmieniane tydzień temu, cewki też były ok poza jedną zachlapaną trochę olejem. Mechanik osuszyl gniazda ale nie miał czasu nic więcej zrobić. Teraz oddaje na rozrząd, KZFR i uszczelnienie pokrywy zaworów zobaczymy czy pomoże. Jeśli nie to następne do wymiany cewka i ewentualnie zawór sterowania KZFR,chyba że macie jeszcze jakieś pomysły? Będę i formować po wszystkim czy jest poprawa, może komuś się kiedy przyda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi