KalinaIRA Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Gdzie w PyClip znajdę korekty wtryskiwaczy dla silnika K9K 834.Bo szukam i nigdzie nie widzę ... Daje przykładowe zdj z neta z zakładka gdzie je widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Masz sterownik wtrysku DCM 3.4 Delphi i w nim nie było parametru odczytu korekt wtryskiwaczy jak to jest w Siemensie SID305 lub Bosch EDC 16-17. Mogę się mylić, ale we wcześniejszych wersjach sterownika Delphi nie było takiego parametru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Ok ,dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 Zgadza się. Raz podpinałem megane 3 90km na delphi i tam nie ma korekt wtryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 5 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Mam na pewno ECU Delphi , a czy resztę systemu też jest Delphi czy może Siemens(wtryskiwacze). Bo pokazuje że te silniki k9k 834 tylko do 2010 miały stary system Delphi. Ok, PyClip nie odczyta, a ECU Tweaker (ddt4all)? W Car Scanner Pro niby mam parametr "fuel flow corection cylinder nr.1,2,3,4" ale nic nie pokazuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Ale jak masz ECU.delphi to wtryski też są Delphi. Reszta może być inna:) nic ci nie odczyta korekt bo sterownik nie daje tego parametru do odczytu. Producent tego nie przewidzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 A clip?Albo inny komp np. Delphi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Rodzaj interfejsu diagnostycznego nie ma znaczenia, wtryskiwacze Delphi nie mają parametru PR 364. 365, 405 i 406, czyli korekta dawki paliwa. Mają jedynie indywidualny kod korekty dawki paliwa C2I do wpisania do pamięci komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi