marek1978 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Witam. Potrzebował bym pomocy jak przy użyciu pyclip przeprowadzić adaptacje zaworu EGR. Mam wersję 2.2 i opcje adaptacji mam nieaktywną. Bo w paramertach wtrysk> kontrola silnika>zadymienie mam wartości sterowanie zaworem EGR -10% i nie mam pojęcia czy tak ma być🤔. Jeżeli by ktoś mógł sprawdzić jak ma.u siebie to było by super Edytowane 15 Września 2023 przez marek1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Nie pamiętam jaką wersję pyclipa instalowałem ale u mnie parametr RZ012-jest aktywny. Silnik 1,5 dCi. Sprawdź jeszcze w wersji 3.5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 U mnie nie ma właśnie parametru RZ012 (to jest u ciebie ponowne przyuczenie EGR czy reset EGR?)? 5 minut temu, marek1978 napisał: U mnie nie ma właśnie parametru RZ012 (to jest u ciebie ponowne przyuczenie EGR czy reset EGR?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Faktycznie nie masz RZ012 a to jest parametr do przyuczenia zaworu EGR po wymianie. Zarówno dla 1,5 dci jak i 1,9 dci. Możesz podać jaki masz system wtrysku? EDC16 czy EDC17 bo dla EDC 16 nie widzę takiej funkcji jak przyuczenie zaworu EGR. Dla EDC 16 jest polecenie SC036 z wyborem "Zawór EGR" dla przyuczenia jego położeń krańcowych, ale z tego co pisałeś też masz to nieaktywne. Szukaj clipa, masz kolegę na tym forum w Leżajsku, który posiada to urządzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 3 godziny temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Dziękuje za podpowiedź o koledze z "sąsiedztwa" z CLIP-em.. A powiedz mi, gdzie znajdę info jaki mam system wtrysku, o którym wspomniałeś?🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 W zakładce "Wtrysk" - "identyfications". Powinno u góry pisać jaki silnik i system wtrysku. Ale na 99% będzie EDC 16C36. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Mam tak jak załączonym screnie🤔 Nie pisze tak jak wspomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Masz sterownik EDC16 C36. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1978 Opublikowano 16 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Dziękuję za pomoc🤝 czyli mówisz że na clipie musi odpalić parametr SC036 ? Jutro jesteśmy wstępnie umówieni z kolegą o którym mi wspomniałeś i dam znać co wyjdzie...🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 1 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2024 Czy tak powinno wyglądać przyuczenie egr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymoteusz50 Opublikowano 8 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2025 Witam. Ja mam PyClip-a 3.5 i nie ma w nim opcji adaptacji egr ale jest opcja korekty : Wtrysk > Resets > Korekcja EGR. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi