allegrorx89 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Witam, posiadam problem dotyczący 1 tylniej opony, mianowicie jestem po wymianie kompletu sprężyn na tyle, zauważyłem, że zdziera mi oponę lewą-tył po zewnętrznej stronie, jak rozwiązać ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Pytanie czy mechanik to dobrze poskładał. Jedź na regulację zbieżności. Nic więcej nie poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Jeżeli mam na tyle belkę to geometria jest wymagana, jeśli nie tykałem przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Fakt, przy belce skrętnej ponoć się nie reguluje tylko trzeba ją naprawić (regeneracja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 I zaczęło Ci zdzierać po wymianie sprężyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 15 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Wszystko zaczęło się dziać po wymianie właśnie kompletu sprężyn. Najdziwniejsze jest to, że wszystkie 3 opony zużywają się tak samo a tył lewy zdziera po zewnętrznej. Pilnuje co miesiąc ciśnienia w oponach. A tu taki zonk i nie wiem czym to jest spowodowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Wymiana sprężyn w tym układzie nie ma wpływu na samo ustawienie koła. Nie ruszy w ten sposób zbieżności czy pochylenia koła. To, że nie można tam nic regulować, to nie znaczy, że nie można sprawdzić parametrów na geometrii. Na Twoim miejscu od tego bym zaczął. Ale porządna geometria, gdzie są wyniki na papierze włącznie ze sprawdzeniem czy koła są w prostokącie i ustawienia wszystkiego względem osi pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi