Human Resources Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Witam, ostatnio zainspirowałem sie podczas oglądania (chyba po raz dziesiąty) jednego z filmów o tematyce motoryzacyjnej i stad też moje pytanie-które filmy w których watkiem przewodnim sa samochody/wyścigi itp z całej historii śwatowej kinematografii uważacie za najlepsze? dla mnie klasą samą w sobie był film "szybki jak błyskawica" - Days of thunder (chyba 1990 rok) trailer; no a potem oczywiście (co prawda z tej nieco bardziej komercyjnej "beczki") szybcy i wściekli 1 (i tylko ta częśc) - "fast and the furious" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 "Gone in 60 Seconds" :) (dla nie-szprechających-po-lengłidż: "60 sekund") :) z Nicolas'em "tępy ryj" Cage'm, Angeliną Jolie oraz "Eleonore'ą" w rolach głównych... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 mi przychodzi do głowy scena z filmu "Nic śmiesznego" xD http://pl.youtube.com/watch?v=VpWXBpiCNB8 nie jest to na pewno wątek przewodni filmu ale klimat oddaje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 tak jak DrNO napisał, "60 sekund" (powinna powstać wersja europejska bez scen typowych dla amerykanów :) ) Transporter (część 1) była spoko, bez kilku akcji można obejrzeć, cały czas się coś dzieje no i muza fajna. No i jeździ tam największe Renault - Magnum, a w międzyczasie biała 5 :) Na pewno jest więcej filmów które mi się podobały, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć :P Jeszcze polskie kino niepopularne produkcji ZF Skurcz "Sarnie żniwo" (dla widzów o specjalnym poczuciu humoru) :P http://pl.youtube.com/watch?v=EyumZCv1vD8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 mi z motoryzacją kojarzą się 3 pozycje. Zmiennicy: http://pl.youtube.com/watch?v=RYi480pbJZw&...feature=related Serial DROGA z Wiesławem Gołasem i z zagranicznego to Mistrz kierownicy ucieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Mistrz kierownicy ucieka - klasyk ;D A kto pamięta Knight Rider'a? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 "Knight Rider".................... Michael Knight i Kid 2000. Wtedy podobal mi się ten Pontiac Firebird :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Znikający Punkt (http://www.filmweb.pl/f30719/Znikaj%C4%85cy+punkt,1971) Film z serii on ucieka, a oni go gonią przez połowę stanów. Warto obejrzeć. Dodał bym do tego jeszcze Konwój (http://www.filmweb.pl/f34019/Konw%C3%B3j,1978) Dzisiejsze filmy wypełnione są mnóstwem efektów specjalnych, które w normalnych warunkach nigdy nie będą mieć miejsca lub zaprzeczają prawom fizyki i zdrowemu rozsądkowi. To wszystko powoduje, ze film ogląda się jak SF, a nie tzw film "drogi". Na jesieni ma być reaktywacja KnihtRider'a , widziałem pilota zapowiada się OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Zdecydowanie The Best to film "Blues Brothers" 8-) - muzyka plus auta (głównie policyjne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 "Blues Brothers" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Troszke naciągany Transporter 2 oraz Włoska Robota :) W szczególności podoba mi sie Taxi (oprócz ostatniej części którąBesson zrypał niemiłosiernie). No to chyba wsio prosiaczek231 a mi sie ten Pontiac jeszcze podoba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Temat rzeka :) ale jak już wpłynie do morza to będą wszystkie filmy :) Wśród najpiękniejszych oczywiście: Szybki jak błyskawica Szybcy i wściekli ( wszystkie części) ostatnio na topie u mnie Tokio Drift :P Taxi (uwielbiam jak wyprzedza TGV) i akcje z 306.. (km/h) 60 sekund Konwój Więc nie wymieniłem żadnego którego juz nie było :P PS. Hmm nie wiem dlaczego ale mimo że zmiennicy to fajny serial to jakoś nie kwalifikuje ich jako filmu o tematyce motoryzacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Troszkę grzebali przy fiaciku. To droga też mało motoryzacyjna ale elementy moto się znajdą. Heh wiem że tak to każdy film można podpasować. Ja zapomniałem o TAXI bo to faktycznie fajny film. Po Piotrkowie jeździ białe 406 jako taxi ale brak mu zapewne tego polotu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismel Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Godne polecenia są klasyczne amerykańskie filmy typu The Driver z 1978 r., Dirty Mary Crazy Larry, Gone in 60 seconds z 1974, Vanishing Point z 1971, Bullit i Grindhouse-Death Proof - bez efektów specjalnych rodem z szybkich i wściekłych, dłuuugie pościgi i muscle cary w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Imho Mad Max'y, oraz nie pytanie: czy nas to czeka ale kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi