stonefree36 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Dobry wieczór. Od czasu zakupu GS 3 1,9 dCi 130 koni mam problemy z kontrolką check zapalającą się zawsze przy dynamicznym wyprzedzaniu na 5 biegu. Mam kostkę ELM bluetooth i aplikacje Car Scanner Pro. Chciałbym zlogować parametry silnika w momencie, kiedy się ten chceck zapala, ale nie bardzo wiem które wybrać. Tzn na wiem, że trzeba zebrać prędkość obrotową, idczyt z map sensora, z przepływomierza i z cisnienia paliwa. Ale skąd wziąć parametry wymagane, tak jak np. buło w grupie VAG, gdzie VCDS pokazywał w jednym bloku wartość żądaną i rzeczywistą np ciśnienia doładowania. Macie może doświadczenie z tą apką? p.s. Mam też china DS150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 Do analizy wtrysku potrzebujesz pyclipa. Masz brak odpowiedniej ilości powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stonefree36 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 Dziękuję za odpowiedź . Już zacząłem czytać instrukcję instalacji PyClip. Jakie parametry logowac, jak już uruchomię PyClip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 Wtrysk/system parametr/kontrola silnika/obw powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stonefree36 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 Dziękuję. Napiszę o wynikach diagnozy, o ile się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 Jeśli dobry elm ( na PIC ) to bez problemu się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stonefree36 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2024 To chyba nie o to Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Wystarczy pyclip na androida. Prosta apka np. wersja 3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stonefree36 Opublikowano 3 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 czy Masz jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi