macv6 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 W megance mam tylko jedno tylne światło przeciwmgielne, w drugim w lampie jest taki jak gdyby plastikowy szlaban żeby żarówka nie weszła do lampy, jednak na tej płytce z żarówkami idą do gniazdka te metalowe blaszki. Dzisiaj postanowiłem żeby zrobić sobie dwa światła lecz po włożeniu żarówki ona nie świeciła świeciło tylko jedno światło. Wie ktoś co trzeba zrobić żeby to świeciło? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Dzisiaj postanowiłem żeby zrobić sobie Sobie sam nie postanawiaj, a wcześniej poczytaj przepisy ruchu drogowego i forum bo już o tym była mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Prezes, ale w niektórych samochodach światła tylne przeciwmgłowe po obu stronach są montowane seryjnie i w Polsce nikt na to nie zwraca uwagi. W coupe też mam po obu stronach i nikt tam nie majstrował. Znam przepisy, ale wydaje mi się że zapis dotyczący tych świateł pamięta czasy maluszka z dodatkową czerwoną lampką przy zderzaku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Właśnie i tu jest różnica - seryjnie są OK - przerobione już nie Właśnie, bo tu jest POLSKA to można :) - może trzeba wreszcie nauczyć się przestrzegania przepisów. :) zapis dotyczący tych świateł pamięta czasy maluszka Proste, póki nikt tego nie zmieni, jest obowiązujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Prezes, rozumiem Cię w 100% i nie mam żadnej pretensji do Ciebie. macv6, sprawdź w bezpiecznikach czy nie brakuje gdzieś bezpiecznika, bo auto mogło być przygotowane pod anglika i wystarczy wrzucić bezpiecznik. Jeśli nie to możesz pociągnąć kabel z jednej lampy do drugiej i tyle (mało profesjonalny sposó:). A ja jak będę w salonie Renault to włączę światła i sprawdzę czy w nowych Reniach świecą obie strony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 To ja zamotam jeszcze bardziej :) tak mi dziś przyszło do łepetyny, by te dwa przeciwmgłowe na klapie, na blendzie obok tablicy, podłączyć przez przekaźnik ze światłami STOPU. Taki 4 i 5 STOP, czyli czerwona choinka w czasie hamowania :) Przekaźnik po to, by na stałe nie świecił stop (w lampach i dodatkowy na górze klapy) jeśli będą włączone przeciwmgłowe. Dawno nic w Reni nie przerabiałem z drucikami to mnie aż korci :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 możesz pociągnąć kabel z jednej lampy do drugiej i tyle (mało profesjonalny sposó:)wypraszam sobie... :) a ten temat pojawił się już na forum, po tym jak ja podpiąłem u siebie drugie p.mgielne... o TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 gojgien, tylko żeby diagnosta się nie czepiał :) Tak w międzyczasie przeglądania forum wyskoczyłem do clio, sprawdziłem, też była zaślepka żeby nikt nie kombinował, no ale cóż, wywaliłem ją, wsadziłem żarówkę i działa! Bez żadnych przeróbek. Tak czy siak, żarówki już tam nie ma bo silniczek ma ciężko napędzić radio, a co tu mówić o dodatkowej żarówce :) DrNO, czyli jak to zrobiłeś u siebie? Bo rozumiem że żarówka była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 meganecoupe02, pociągnąłem kabel :) od lampy lewej, do lampy prawej. kupiłem za pare zł wtyke na szrocie z pinami, jeden podlutowałem pod kabel i wsadziłem w prawą kostkę, analogicznie do lewej kostki. Działa od kopa, masa jest już doprowadzona (!!!) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 wypraszam sobie... :) i wszystko jasne :) Proste sposoby są najlepsze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 działa? działa! jest zwarcie? nie ma zwarcia! aku nie pada? nie pada! czyli wszystko cacy!!! :) ciekawe co będzie na przeglądzie... do końca września muszę podbić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 tylko żeby diagnosta się nie czepiał no fakt o SKP zapomniałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 6 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Dzisiaj postanowiłem żeby zrobić sobie a wcześniej poczytaj przepisy ruchu drogowego i forum bo już o tym była mowa. Postanowiłem to zrobić gdy zobaczyłem u kolegi w Lanosie, że świecą dwa, a ten lanos był kupiony w Polsce. Zresztą z tego co pamiętam u znajomego w megi I phII z 2001r, z Polskiego salonu też na 90% świecą dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 w Laginie II też dwa świecą, auto PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Powiem więcej już w LI - oryginalnie są dwa :) :P Podkreślę, że już zrobione fabrycznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi