grand13 Opublikowano 3 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Szarpanie/wypadanie zapłonu 2.0 tce LPG (montowany 45kkm temu) Postaram się w skrócie, od jakiegoś czasu borykam się z szarpaniem/zadławienie/wypadaniem zapłonu przy wciśnięciu gazu do podłogi od 1800 obrotów. Do wczoraj obstawiałem świece (NGK wymienione 27kkm, cewki beru wymienione 8kkm temu) jednak dziś doszło coś jeszcze - po szarpnięciu wskaźnik gazu pokazał rezerwę, mimo że jest 3/4 baku i po kilku minutach z powrotem pokazał 3 kreski. Zdarzyło się też, że rozłączyło LPG (jak przy braku gazu). Obstawiałem, że to świece już wymagają wymiany, ale czy wtedy rozłączyłoby gaz lub pokazywało rezerwę na gazie? Dodatkowo po zatankowaniu LPG do max nie mam charakterystycznego dla gazu odbicia, a po tankowaniu pokazuje mi rezerwę gazu i po przejechaniu kilku km dopiero wskakują wszystkie kreski. 2kkm temu miałem przegląd gazu i żadnych błędów itp. Check nigdy się nie zapalił,na benzynie żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 11 godzin temu, grand13 napisał(a): Check nigdy się nie zapalił, na benzynie żadnych problemów. Tu masz odpowiedź; - udaj się do innego kumatego gazownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 15 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Wskaźnik poziomu gazu nie ma nic wspólnego z pracą silnika. To poprostu wskaźnik. 27tys to Dużo na świece ngk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki11cm Opublikowano 20 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2025 Czy problem został rozwiązany? Co było przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi