AndSa Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Cześć wszystkim. W moim Megane 3 z 2012 roku 1.6 dci rozbieraliśmy ostatnio zderzak i kawałek przodu przy wymianie skraplacza klimatyzacji. Wypadła nam na podłogę koło lewego przedniego koła taka mała plastikowa część spłaszczony dolot o numerze 244940005R. Znalazłem info w necie że zamiennie może mieć również nr 244947141R . Za cholerę nie mogliśmy dojść gdzie i jak to wsadzić. Dla 244947141R znalazłem info że powinno to dochodzić gdzieś do akumulatora lub komputera ? Tylko że tam już idzie taka jedna dłuższa rura od chłodnic od góry. Załączam schemat jaki znalazłem dla części 244947141R . To chyba ta o numerze 16. Jadę w trasę na długi weekend pojutrze i wolałbym nie mieć jakiejś niespodzianki Możecie poradzić coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Rura nie ma związku z dolotem powietrza do silnika. To jest odpowietrzenie skrzyni, w której umieszczony jest akumulator, odprowadza gazy z tej skrzyni do nadkola. U góry w nadkolu powinien być owalny otwór oraz w skrzynce u dołu po prawej stronie patrząc od przodu samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndSa Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Rzeczywiście jest tam otwór w nadkolu ale nie do końca dało się tą rurę tam spasować i potem do czegoś wyżej doczepić, ale dziękuję za odpowiedź. Zajrzę tam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 U mnie ta rura łączy bok skrzynki osłaniającej akumulator z owalnym otworem w nadkolu. Założysz ją po zdjęciu koła i jednej części nadkola. Bez tego też będziesz jeździł, ewentualnie zdejmij górną osłonę akumulatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi