pawelb5913 Opublikowano 5 Października 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2024 Witam. Ogólnie moja przygoda z tym forum zaczęła się 15 lat temu. Stworzyłem nawet dwa manuale posiadając Megane 1 z 1997r. Od 2015r miałem laguny, najpierw jedynkę, później dwójkę więc nastąpiła rozłąka z megane.com.pl . Od jakiegoś czasu szukam meganki 3, około 12roku. Chciałbym silnik 1,6 - stara niezawodna konstrukcja znana mi z meganki 1. Ale czasy się trochę zmieniły i od samochodu wymaga się trochę więcej niż tylko żeby jeździł, skręcał itp. Zwracam uwagę również na wyposażenie, a z tym bywa kiepsko. Jak wyposażenie ok to silnik nie taki itd. Dlatego chciałbym pogadać o silnikach. Silniki TCE są chyba dosyć awaryjne - obrocene panewki to żadne zaskoczenie w tych motorach, a remonty bardzo kosztowne. Czy silniki 1,2 TCE poliftowe, np z 2014r to już nie te same TCE co np z 2009.? Na co zwracać uwagę i czy faktycznie jest się czego bać.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi