Majorrrem Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2025 @carsikbede obserwował na dniach i dam znać. Dodatkowo nauczyłem się robić mapy do TomTom (najnowsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2025 4 godziny temu, Majorrrem napisał(a): Sprawa ruszyła do przodu, wyzerowałem liczniki wypaleń filtra a ten się wypalił do 3g (z 25g) Jak to zrobiłeś? Nie zauważyłem tej opcji w żadnym z programów. U mnie licznik zatrzymał się na 255 i stoi. Może licznik nieudanych wypaleń blokował funkcję wypalania, u mnie ten licznik cały czas pokazuje 0. Gratuluję wytrwałości w podejściu do tematu. 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. carsik Opublikowano 1 Stycznia 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2025 56 minut temu, aniewa napisał(a): Nie zauważyłem tej opcji w żadnym z programów. My często robimy reset przez funkcje zainstalowania nowego DPF. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2025 Faktycznie to zeruje wszystkie wypalania. Do głowy mi to nie przyszło, może dlatego, że nie mam najmniejszych problemów z filtrem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 1 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2025 Raczej nie ma problemów z filtrami, to wynik najczęściej zaniedbań użytkowników. W nowszych autach często brak serwisu i wymiany oleju powoduje, że sterownik silnika nie podejmuje akcji wypalania a jak to trwa za długo, to bywają sytuacje, że nawet nie chce podjąć akcji wypalania serwisowego, więc jakoś się ratujemy różnymi sztuczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2025 I o to chodzi by na tym forum takimi sztuczkami się dzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 2 Stycznia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2025 W dniu 1.01.2025 o 19:42, aniewa napisał(a): Jak to zrobiłeś? Licznik zerujemy za pomocą DDT4ALL, wchodzimy w zakładkę: I potem CSF_Component_5 Następnie wpisujemy tutaj 0 (zero/a): Ja wyzerowałem sobie wszystko, aby mieć wszystkie świeże informacje Można wyzerować też Component_3 oraz 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Stycznia 2025 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2025 Bardzo rzadko zaglądam do sterownika silnika i nawet nie przeglądałem tych zakładek. Faktycznie zerują co się chce. Podziwiam za odwagę 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andriu27 Opublikowano 18 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2025 W dniu 2.11.2024 o 11:47, aniewa napisał(a): W ddt4all jest opcja wymuszająca wypalanie podczas jazdy bez względu na poziom sadzy, nie wiem tylko czy przy 35 gramach to pójdzie. Jak chcesz to zaznacz pozycję na "actiw" według umieszczonego screnu. Najlepiej to zrobić na rozgrzanym silniku. Po aktywacji zaznaczonej opcji i uruchomieniu silnika podczas jazdy zacznie się wypalać filtr. Robiłem to u siebie, gdy miałem sadzy około 8 gram i filtr ponownie się wypalił do praktycznie zera. Nic się nie stało, po wypaleniu filtra zaznaczona opcja przeszła w stan nieaktywny, do licznika doszło kolejne wypalanie. Licznik wypaleń kończy się na 255, dalej nie liczy. Jak chcesz to eksperymentuj, jakby co to ja nie namawiam Czyli rozgrzać silnik, zgasić auto, zaznaczyć activated, odpalić auto i jechac? Czy zaznaczyć podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2025 Wszystkie zmiany w sterowniku silnika robi się na włączonym zapłonie bez uruchamiania silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majorrrem Opublikowano 12 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2025 Coś mi nie gra z ciśnieniem w tym FAP, nie powinno być chyba na minusie… czujnik do wymiany? Dodam że filtr nie wypala się do 0g * wypala się nawet kilka razy dziennie (jazda po mieście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi