Skocz do zawartości

[Poradnik] Najnowsze mapy TomTom

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, w jaki inny sposób można sprawdzić wersję navi jeśli na tą chwile nie mam możliwości wejść nigdzie ponieważ mam komunikat o tym że  z tej mapy nie można korzystać na tym urządzeniu.

Edit: teraz po włożeniu karty pojawia się żółty ekran z klepsydrą a następnie pojawia się ekran z radiem i komunikat wybierz mapę. Nadal nie da się wejść w menu 

Edytowane przez m4rcinek

W dniu 30.05.2026 o 16:49, m4rcinek napisał(a):

Cześć, w jaki inny sposób można sprawdzić wersję navi

W czystej karcie pojawi się plik w którym będzie zawarta ta informacja.

W dniu 28.04.2026 o 22:02, oswi54 napisał(a):

Rzeczywiście poradnik wygląda jakby pisał to ziemniok

Nie ma przymusu korzystania z niego, jednak wiele osób skorzystało 😉

Poradnik napisałem dosłownie krok po kroku, kolega z grupy dał sobie bez problemu radę więc to nie wina poradnika 🙃

Wykonałem wszystkie kroki, mapa pobrana przez TTActivator Map Downloader, aktywowana przez Installed Content → Aktywuj. Problem jest przy ostatnim kroku — po kliknięciu Narzędzia → Patch Navcore dostaję komunikat „Błąd podczas łatania navcore, możliwe, że już jest spatchowane”.

Po włożeniu kart do auta pojawia się „Nie znaleziono mapy” lub „Nie można zastosować tej mapy na tym urządzeniu”.

Czy ktoś wie, co zrobić w takiej sytuacji? Czy plik PNNDNavigator wymaga innego patchowania?
Jakiej generacji mapa używacie dla Carminat non-Live — arm9-mnt czy high-level-c-automotive?

17 godzin temu, Francik napisał(a):

Czy ktoś wie, co zrobić w takiej sytuacji? Czy plik PNNDNavigator wymaga innego patchowania?
Jakiej generacji mapa używacie dla Carminat non-Live — arm9-mnt czy high-level-c-automotive?

Jaka masz wersję na core? Na dole jest tabelka dla poszczególnych wersji