bebson18 Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Witam! Na wstępie wszystkiego co najlepsze, w tym trwającym okresie Świąt Wielkanocnych! Mam pewien problem z Megane III Grandtour 2015, 1.5 dci 110KM, a dokładnie z błędem "sprawdź czujniki ciśnienia kół". Kupiłem niedawno nowe felgi na lato, przeglądając wcześniej forum dowiedziałem się że mogę wyłączyć powiadomienia i ogólnie czujniki TPMS przez DDT4ALL. Zrobiłem tak jak w odszukanym na forum poście, z tą różnicą że.. .u mnie dalej się ta kontrolka pojawia + pomarańczowy kluczyk. Skanując autko programami, nie idzie się tego pozbyć. PyRen, DDT4ALL, CarScanner. Mam aktualnie 2 interfejsy wraz z tymi chipami PIC, jeden jest na BT, drugi USB. Gdzieś wyczytałem, żeby sprawdzić ELM ScanMasterem, zrobiłem to i łączyło bez problemu. Dołączę do postu zdjęcia z DDT, może mi powiecie, czemu nie mogę się dostać do DTC przez program? Czy jest szansa na uszkodzenie interfejsów? Czy to coś z ECU? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 20 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2025 (edytowane) Odczyt DTC nic ci nie da, trzeba zmienić konfigurację auta na wersję bez TPMS TPMS trzeba dezaktywować w dwóch miejscach, we wskaźnikach i module BCM Edytowane 20 Kwietnia 2025 przez milejow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebson18 Opublikowano 11 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 Wyłączyłem w BCM1 oraz Cluster2 i dalej mi świeci to. Czy coś jeszcze macie na myśli ? 1. BCM -> TPMS -> Configuration -> Presence SSPP oraz BCM -> TPMS (Extra screen) -> Configuration -> Presence SSPP 2. Cluster -> Ecran cfg -> Cfg generale 1 -> Presence SSPP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 Rozumiem, że w tych modułach pozmieniałeś na sans lub without? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebson18 Opublikowano 11 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2025 (edytowane) Oczywiście że tak. Edit: Ok, ogarnąłem. U mnie zadziałało przywrócenie wszystkich w/w ustawień na "with" lub "avec". Wyłączenie zapłonu i ponowna procedura. Edytowane 20 Maja 2025 przez bebson18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi