Karolek22210 Opublikowano 22 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2025 Witam, na wstępie sorka, że tutaj inne auto, ale ogólnie silnik dość popularny i w tych autach. Niestety na forum volvo nie ma co liczyć na pomoc heh. Od pewnego czasu mam zapocenie przed kolektorem wydechowym jak na zdjęciu. Skąd ten olej może się tam brać ? Urządzenie gaszące wymieniłem nie ma skąd kapać tak samo uszczelka pod klawiaturą. Słyszałem, że jest też jakaś druga uszczelka niby niżej, ale to sporo rozbierania silnika chyba. Może rzucać coś olejem tam z pompy vacum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2025 Prośba do tych co się znają lub spotkali się z podobnym problemem. Może ktoś coś koledze podpowie w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2025 W Volvo zapocenia się pojawiają jak odma zaczyna szwankować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolek22210 Opublikowano 30 Maja 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2025 Robiona była turbina 6500 km temu przy tym przeczytałem na forach, że zalecają właśnie wymianę odmy podczas wymiany turbiny. Odmę zakupiłem nową no chyba, że się jakoś zepsuła hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi