krzemyk Opublikowano 16 Czerwca 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2025 (edytowane) Auto megane II kombi. Przy włączonych światłach i włączeniu lewego kierunkowskazu pulsuje lewe tylne światło pozycyjne. Podobnie po włączeniu biegu wstecznego lub światła przeciwmgielnego tylnego - wtedy przygasa. Nie dzieje się to po prawej stronie ani przy naciśnięciu pedału hamulca. Do tej pory sprawdziłem wtyczki od tylnych lamp i zamieniłem wkładki tychże lamp miejscami. Wyczyściłem masę, ale to raczej nie masa bo światło stop nie powoduje problemów. Ogólnie dodatkowym - mam nadzieję połączonym objawem jest to, że po opadach po włączeniu lewego kierunkowskazu czasem włączały się fabryczne czujniki parkowania tył. Następnym krokiem to sprawdzenie instalacji klapy (oświetlenie tablicy jest z tego samego przewodu co lewa lampa), później chyba USM gdzie są bezpieczniki lewej i prawej strony oraz R2 pod fotelem kierowcy. Może mieliście coś podobnego lub wskazówki, gdzie jeszcze zajrzeć? Edit: Dobrałem się do USM, odpiąłem wszystko i podłączyłem tylko postojowe + wsteczny i lewy tył dalej przygasa. Czyli albo R2 albo całkiem coś innego. Edytowane 17 Czerwca 2025 przez krzemyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 18 Czerwca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2025 No i znalazłem, niestety moje niedopatrzenie. Pin masy w wtyczce do tylnej lewej lampy zaśniedziały. Po wyczyszczeniu działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi