Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Telefon połowicznie łączy się po bluetooth z Easy Link Megane 4 Lift

Rekomendowane odpowiedzi

Problem dotyczy Megane 4 lift 2022r. Telefon łączy się po bluetooth z samochodem, ale można tylko przesyłać muzykę. W menu urządzeń opcja dot. połączeń telefonicznych jest wyszarzona. Przy próbie włączenia tej opcji ukazuje się komunikat "Zakończ Android Auto, aby przełączyć się na bluetooth". Nieważne, czy telefon jest podpięty po kablu i Android Auto działa, czy jest tylko sparowany po bluetooth. Przywracałem Easy Linka do ustawień fabrycznych z menu, bez efektów. Android Auto działa po kablu, z wyjątkiem funkcji zestawu głośnomówiącego. Obsługa telefonu działa z ekranu Easy Linka, ale połączenia słychac tylko w telefonie, w głośnikach auta cisza. Sprawdzone na dwóch telefonach. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ?

20250820_203703.jpg

15 godzin temu, szwagier24a napisał(a):

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 :!: - aniewa

Nie napisałem, że sprawdzałem z różnymi telefonami, usuwałem je, parowałem ponownie, w ustawieniach bluetooth  usuwałem Renault i parowałem ponownie etc, nie pomogło. 

Usterka sama się naprawiła. Poszedłem rano do auta i telefon połączył się jakby nic się nie stało. Musiał się chyba samochód przespać z problemem. 

Rykoszetem zniknęła mi historia serwisowa z aplikacji My Renault. Po resecie Easy Linka musiałem od nowa sparować auto z apką, niestety historia powiedziała papa. 

Mam to auto od ok. roku i prawdę mówiąc żadnych problemów z multimediami nie było. Kiedyś zimą nie chciał mi zmienić trybu w MySense, podejrzewam słabo naładowany akumulator, bo auto było bardzo rzadko używane wtedy.