lolek5780 Opublikowano Czwartek o 13:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 13:14 (edytowane) Witam Koledzy koleżanki od dłuższego czasu walczę z Megi. Nierówna praca silnika i tu zostały wymienione wtryskiwacze na nowe i regeneracja pompy. Jakiś czas był spokój lecz nie na długo. Falowanie silnika przy podejmowaniu gazu i korekty jak że zdjęcia które dołączyłem. Pomyslałem że wtrysk się uszkodził dałem do sprawdzenia okazało się że jest dobry. Podmieniłem wtrysk z 1 na 2 i korekty takie same tzn że ciągle leje wtrysk na 1 garze pomimo zamiany wtryskiwaczy. Czy to może bronić komputer czy jeszcze gdzieś indziej szukać. Wczyczka od wtrysku wymieniona na nową. Proszę o podpowiedź co można jeszcze sprawdzić zanim wpakuje się w koszty z komputerem Edytowane Czwartek o 16:43 przez lolek5780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano Czwartek o 17:59 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:59 Proponowałbym od nowa wpisać kody wtryskiwaczy i zrobić adaptację wszystkich cylindrów. Zmieniasz na 0 i po krótkiej jeździe z hamowaniem silnikiem powinno wskoczyć na 1. Adaptację zrobisz pyclipem. Pierwszy wtryskiwacz jest od strony skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek5780 Opublikowano 18 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Jak się przeprowadza adaptacje cylindrów?. Mam pyclipa na telefonie proszę podpowiedź jak się to robi. Cewki umię zaprogramować za pomocą Delpi Edytowane 18 godzin temu przez lolek5780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu W programie pyclip wchodzisz w zakładkę WTRYSK - ECM- polecenie RZ- należy szukać poleceń od RZ51-RZ54 - (Parametry dostosowawcze wtryskiwacza) dla poszczególnych cylindrów. Dla wszystkich czterech polecenie RZ050. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi