SebG Opublikowano 30 Lipca Udostępnij Opublikowano 30 Lipca Witam. Do których bezpieczników podłączyć Battery + i ACC kamery samochodowej z trybem parkingowym w Renault Megane 4 Grandtour 2023r wg takiego układu bezpieczników ja w załączniku? Dziekuje za podpowiedzi i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToNieMojaWina Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Witaj. Z reguły lewa strona zdjęcia - prąd po włączeniu zapłonu (normalna praca kamery), prawa - prąd przez cały czas (tryb parkingowy). W obu przypadkach bezpiecznik 5A ze względu na niski pobór prądu. Ja na przewodach zasilacza kamery założyłem konektorki (takie jak w skrzynce bezpieczników) i włożyłem do pustych (rezerwowych) gniazd. Potem włożyłem bezpieczniki 5A. Po trzech miesiącach nie wytrzymał akumulator - niby niski pobór a jednak potrafi rozładować stary akumulator. Dodatkowo kamera wyłączała się przy użyciu "Star-Stop" - spadek napięcia uruchamia zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora. Więc wyszło na to, że kamera rzadko kiedy działa. Mało tego co parę tygodnie trzeba było formatować kartę pamięci - sama nie chciała! Wyłączyłem wszystko i ponownie spróbuje z nowym akumulatorem (jak stary umrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi