Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kompresor, Jump Starter.

kevin122

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka! Przymierzam się do kupna jump startera i kompresora do Meganki. Kompresor 12v z zapalniczki, może być też na klemy. Myślę też o Jump Starterze na akumulator.

Jaki przedział cenowy/modele mają sens? Czy takie wynalazki łączące kompresor z jump starterem są dobre?https://allegro.pl/produkt/jump-starter-lokithor-aw401-booster-2500a-12v-kompresor-led-urzadzenie-5w1-1b70a7bf-3bb1-49fa-8629-0b90f7dfc0f9?offerId=18316124153

Edytowane przez kevin122

Nie mam i nie znam się ale takie startery w Lidlu dostaniesz za 250 zł. To co pokazujesz kosztuje 750 zł chyba i to jest kupa kasy. Nowy akumulator kupisz za 300. Funkcja pompki za dodatkowe  500 zł ? Prawie na każdej stacji benzynowej masz kompresor. 

Ja bym nie kupił. 

Male startery są zabezpieczone. Nie dokonają automatycznego włączenia jeśli akumulator bez obciążenia ma poniżej 10V. Przez to są niezniszczalne, a jedynie akumulatory urządzenia zmniejszają pojemność. Mamy takiego od 6 lat i każdy laik odpali sam. Przypuszczam, że ten z Lidla ma taką samą budowę. 

Pomyśl jak mozna zabezpieczyć pobór prądu 1500A. - chwyt reklamowy.

Myjka 15 Barów to kicz.

2 godziny temu, Pepone napisał(a):

Nie mam i nie znam się ale takie startery w Lidlu dostaniesz za 250 zł. To co pokazujesz kosztuje 750 zł chyba i to jest kupa kasy. Nowy akumulator kupisz za 300. Funkcja pompki za dodatkowe  500 zł ? Prawie na każdej stacji benzynowej masz kompresor. 

Ja bym nie kupił. 

Myślałem o kompresorze w kontekście na przykład złapania gumy. Wtedy zestaw naprawczy + kompresor. Mam w aucie zapasowe koło ale przezorny zawsze ubezpieczony.

Odnosząc się zaś do postu powyżej mojego. 1500 A to duże natężenie? Ile realnie może być tego natężenia? Czy to samo może dotyczyć pojemności?

Edytowane przez kevin122