Gryzorek Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Mam problem. Dzisaij zaówarzyłem olej na intercoolerze. Nie wiem skąd on sie tam bierze! Oraz dziwne zamocowanie tego elementu( ne znam nazwy)zaznaczonego strzalką. Jak widac ten element jest zamocowany tylko na brzegu śróby. Chyba tak nie powinno byc. prosze o jakies sygestie dotyczące tych spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Ściągnij nakrywkę. Tego elementu nie widać zupełnie na zdjęciach. Czy jest to cylinderek z 2 ma przewodami podciśnieniowymi i jednym przewodem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 co do intercoolera to po części zjawisko normalne w uturbionych dieslach. Norma zależy od tego ile tego oleju tam jest. Wytrzyj i dociągnij opaski jeżeli jest i będzie zapocone uznaj to za ostateczną granice normy. Jeżeli będzie dobrze mokro kontroluj oleum w silniku i nastaw sie na regeneracje turbinki. Skąd sie bierze? Przez uszczelniacze ośki. Turbo jest smarowane i chłodzone olejem, część zostaje zassana w dolot i leci sobie poprzez chłodnice powietrza w cylindry gdzie zostaje spalony. Mokre od oleju przewody intercoolera wew to rzecz normalna ponieważ zawsze coś uszczelniacze popuszczą ale jeżeli zaczniesz dolewać 1-2 L oleju pomiedzy wymianami szykuj sie na regeneracje. Zacznij szanować turbine tzn schładzać ją po forsownej jeździe i nie pedałuj za ostro na zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzorek Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2007 Turbinke szanuje jak najbardziej. Ale czy 117tys to juz turbina do regeneracji? jakie koszty? Co do tego drugiego elementu to zdjec narazie lepszych nie zrobie bo choroba złapała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Gryzorek- dzis do robienia fotek do innego postu musiałęm zdjąc tą osłonę z silnika... No i chyba mam to samo... tylko ze mi to nie wycieka przy samym intercoolerze... Zresztą zobacz sam: PS. dodam że to auto ma 3 lata, i niecałe 90k km przebiegu... o turbinkę dbam, nie cioram jak zimny i zawsze czekam az się ostudzi przed wyłąceniem silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 wg mnie standardowy zamoczenie , wytrzeć szmatą, dociągnąć opaske i obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Vivaldi chyba masz rację... ta rura trochę sięzsunęła. Odkręciłem ją, przeczysciłem wszystko i zacisnąłem jeszcze raz. Zobaczymy teraz czy cos będzie wyciekało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 cieszy to że zwracasz uwage na detale swojej Reni. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi