lajcik28 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Witam.Mam kłopot mianowicie kupilem niedawno meganke z 2000 roku,mam problem z wymiana galki zmiany biegow(mocno wytarta).probowalem wykrecic ale sie nie da czy moze ktos wie jak sie ja sciaga? Pozdrawiam Lajcik28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiphoper Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 witam. Ja moją musiałem pociąć na kawałki w trakcie demontażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
royb Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Oryginalną gałkę chyba się wykręca (z tego co pamiętam to te uniwersalne mają z boku otwór na małą śrubkę - imbus). Kiedyś się spotkałem, że drążek miał prawy gwint - czyli gałkę trzeba było kręcić w prawo żeby odkręcić, ale nie pamiętam jaki to był samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 chyba się wykręca Jeżeli czegoś nie sprawdziłeś to nie pisz i nie wprowadzaj w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 ja mam pytanie gdzie można kupić gałkę zmiany biegów przystosowana do podnoszonego wstecznego? na allegro są takie ale jeśli chodzi o wzory to same paskudztwa (bo nie chcę gałki chromowanej). najchętniej bym kupił jakaś fajna gałkę pokryta skóra lub coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 a wystarczyło skorzystać z opcji http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=325...hlight=bieg%F3w a dalej za linkami i nawet są zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4000 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 lepper_pl rozumiem że chciałeś pokazać że umiesz używać wyszukiwarki ale nie wiem po co? temat do którego dałeś linka już czytałem ale tam niema odpowiedzi na moje pytanie. pytałem gdzie kupić gałkę a nie jak skrócić drążek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ziomek4000, główne pytanie w tym temacie brzmiało: czy moze ktos wie jak sie ja sciaga? A tam masz właśnie odpowiedź na zadane pytanie. Więc nie widzę potrzeby zakładania nowego tematu i dlatego podałem linki. Kolega lajcik28, po przyswojeniu zawartych tam informacji (w razie jakiś wątpliwości)powinien pytać w istniejącym już temacie a nie zakładać nowy. Zobowiązuje do tego regulamin który zaakceptował podczas rejestracji. Pyta ponownie o coś co zostało już wyjaśnione. Na twoje pytania nie udzieliłem odpowiedzi bo trudno mi ocenić twój gust i jaka gałka będzie Cie się podobać. (ja bym kupił oryginalną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polik111 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witajcie, chciałbym zakupić na allegro gałkę drążka zmiany biegów. Tylko mam pytanie jak się ją wymienia (nie chciałbym niczego urwać). Czy ze względu na podnoszony wsteczny musi być to specjalny model gałki czy też nie ? Chodzi o samą (kulkę) bo moja strasznie się starła. Z góry dzięki za pomoc. Mile widziane zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 gałkę trzeba ukręcić ,a jak bedziesz kupował to bierzesz gałkę właśnie na podnoszony wsteczny ,sam wymieniałem gałkę i nieudało mi się starej nie zniszczyć by ją zdjąć ,jest tak mocno nabita na drążek 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polik111 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 ukręcić czyli po prostu wytargać z drążka. Czy coś na zasadzie gwinta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Podobno działa też podgrzewanie opalarką, ale trzeba mocno uważać, żeby czegoś nie przypalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 tam niema gwintu ,gałka jest wciskana na radełkowany pręt ,francuzem ja ją ukręciłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polik111 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Zatem musi być jakaś specjalnagałkana bieg wsteczny do góry czy nie. Bo skoro to wystarczy urwać to chyba wystarczy zwykła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek19 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam, mam taki problem, że chciałbym zmienić gałke od zmiany biegów gdyż obecna przy mocniejszym pociagnięciu spada i zostaje w reku. Problem polega na tym, że na drążku pozostał element na którym była gałka i nie bardzo wiem jak go usunąć, a nie chce go połamać w razie gdyby np nowa gałka nie pasowała. Dodaje zdj, żeby pokazać o co mi chodzi. Mam nadzieje, że ktoś mi podpowie jak zdjąc ten element najlepiej tak żeby go nie uszkodzić :)przepraszam jeśli dałem w złej kategorii ale nie bardzo wiedziałem w której dodać Edytowane 9 Grudnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi