Diabelek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Wiem, wiem ale przejade się zapytać z ciekawości. Kurcze oni najlepiej wiedzą o co chodzi. Boje się troche oddać auta do mechanika który będzie dochodził do problemu metodą prób i błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Czasem tak właśnie ASO pracuje i też należy na nich uważać, to tak rada z autopsji i wypowiedzi niektórych członków PIKUR`a. To przerażające, ale prawdziwe. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diabelek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 hmmm ahhh ta nasz Polsak nigdzie i nikogo nie można być pewnym :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moroh Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Krótko mówiąc - no niestety.. Polskie realia. Jak jeżdżę do ASO to naprawdę już konieczność.. i wyłącznie elektryka [bo na tym to się nie znam totalnie]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinez Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witajcie, jestem nowym użytkownikiem forum ;-) szukając rozwiązania "zagadki" stukającego nawiewu podczas przełączania obiegu z wewnętrznego na zewnętrzny natknąłem się przypadkiem na Wasz temacik.... czy komuś z Was udało się usunąć tę usterkę? niestety od jakiegoś czasu walczę z tym samym problemem w swojej Megance. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Póki co, jakby zapomniałem o problemie. Przyjdzie czas że się za to wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 dobra a co z tymi wycieraczkami jak je ściągnąć?? udało Ci się?? (nie posiadam ściągacza od poldolota :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Wycieraczek nie ściągnąłem, ale do silniczka i klapki dostałem się i bez tego. Wystarczy otwór do wymiany filtra kabinowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 dobra a co z tymi wycieraczkami jak je ściągnąć?? udało Ci się?? (nie posiadam ściągacza od poldolota :)) Wycieraczek bez ściągacza nie zdejmiesz. Nie masz szans. Przerabiałem to. Ale ściągacz nie jest trudno dorobić samemu...z propfilu zamknietego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 u mnie obydwa ramiona zeszły bez najmniejszego problemu, tzn deko koniecznej siły użyć musiałem i klucz na kciuku jako dziwgnie. To wszystko. Pięknie wyskoczyły. Zdejmujcie tylko na położonych na szybie , wtedy idzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Endi ma auto z 96 roku. Spróbuj sciągnąć z takiego. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endi85 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 spoko próbowałem na siłę i sposobem a te cholerstwo nawet nie drgnie no cóż jutro bede z tym walczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Uwierz mi, że bez ściągacza nie masz szans. Jedynie przypadek może sprawić, że Ci sie uda, ale na niego nie liczyłbym za bardzo. Zrób ściągacz i zdejmiesz za 5min. Dobrze radze. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pw Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam! Dołączam do grona posiadaczy Meganek ze stukającą klapką po włączeniu obiegu zamkniętego/wewnętrznego. Mam tak: po włączeniu obiegu wewnętrznego nie odrazu, ale po jakiejś minucie, lub coś koło tego słyszę głośne klap-klap, i powtarza się to cyklicznie co jakiś czas (minutę?). Zauważyłem, że na przekręconym kluczyku (bez pracującego silnika) klapka strzeli raz i potem jest cisza (chyba, że za krótko czekałem). Przy włączonym silniku - stukanie jest dość cykliczne i głośne. Umówiłem się na wizytę u elektromechanika, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Wolałbym podjechac do niego z większą wiedzą, np. wskazać mu miejsce i możliwe przyczyny, a on zająłby się już samą naprawą. Czy w tym temacie pojawiły się może nowe rozwiązania/przyczyny/wnioski? Jeśli tak, to poproszę Was o wszelkie komentarze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek3430 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 ja kiedyś ściągałem wycieraczki i bez ściągacza się nieobeszło a co do klapki od nawiewu to jest jeden sposób kupić nową z jakiegoś rozbitka czy coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi