raq Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 R26 to samochód, który pozwoli posmakować sportowej jazdy. Twarde zawiecho, precyzyjny układ kierowniczy i stosunkowo mocny silnik (ważne, że na turbince, w odróżnieniu od cieniutkiego Clio Sport). Wygląd - wyróżnia się furmanka, oj wyróżnia - ale pozytywnie, bez "wiejskiego tuningu". Kwestię naklejek pominę, bo za darmo można ich nie mieć. Wątpię czy R26 można pomylić z authentique 1.4 ;-) No chyba, że jest sie kompletnym laikiem, dla którego Misiek Evo czy Imprezka to zwykłe sedany (takie rodzinne autko...). Ja osobiście chciałem [glow=blue:e5c4ab4ec9]niebieski[/glow:e5c4ab4ec9], ale stanęło na [glow=black:e5c4ab4ec9]czarnym[/glow:e5c4ab4ec9] (problem brudu znika sam - kiedy firmową myjnię mam...). Poza tym musimy kiedyś sprzedać naszego potworka - a w "prawie" sportowych furkach czarny jest popularny. Jeszcze raz, jeżeli jest ktoś z forum (lub spoza) zainteresowany odkupem R26 za 6 mies to poproszę o wiadomość. Cena będzie na pewno konkurencyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Clio jest lżejsze o 80 kg. A jednak wyżyłowane 2,0 ma moc na papierze tylko w zakresie szalonych obrotów. Oczywiście nie podważam 6,9 do 100. w R26 jest turbina. Poprawia elastykę, i przez to autko się zbiera i rwie. Przeciwnicy powiedzą że ma turbo dziurę. Ma i co z tego. Ale masa w aucie jest szalenie istotna. Znajomy ma Tigre 1,4 16 v ma tylko 90 KM ale masa tego auta z tego co mówił jest w okolicy 700-800 KG czyli 300-500 kg lżejsze od Clio. I to jest sztuka zrobienie lekkiego auta z dużą mocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Ale masa w aucie jest szalenie istotna. Znajomy ma Tigre 1,4 16 v ma tylko 90 KM ale masa tego auta z tego co mówił jest w okolicy 700-800 KG czyli 300-500 kg lżejsze od Clio. I to jest sztuka zrobienie lekkiego auta z dużą mocą. Sztuka napewno jest stworzenie lekkiego i bezpiecznego jednoczesnie autka. Ja to jednak wole aby auto bylo ciezsze a bezpieczniejsze...ciekaw jestem jak wygladaly by w/w autka po wzajemnej czolowce...poki co chyba ciezko znalezc konstruktorom kompromis miedzy masa auta a bezpieczna konstrukcja (w rozsadnej cenie). Jednak te ***** w NCAP troche waza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Już jest ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Znajomy ma Tigre 1,4 16 v ma tylko 90 KM ale masa tego auta z tego co mówił jest w okolicy 700-800 KG to twój znajomy ma nikłe pojęcie o swoim aucie, bo tigra 1,4 16v waży 980 kg (sprawdź w katalogu, w ASO itp) rozumiem, że mowa o tigrze I, bo tigra II jest jeszcze cięższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Już jest ;-) mrrrrrrrrr :D no prawie tak ladny jak moj mruczek to kiedy "TEN" dzien dla forumowiczow? :> my bedziemy miec maly zlocik 21.04 :D INFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Kolejny pikczer tak dla zwiększenia apetytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 W tej z BAMARKO bardziej podobają mi się te naklejki. Jakoś tak lepiej pasują do tamtego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rysiek_W Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 A ja właśnie niedawno siedziałem w Clio R 27 z numerem 0049 ;-) tylko w żółtym kolorze. http://img291.imageshack.us/my.php?image=p1010509lu4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 raq jak bylismy w sobote na spocie, to chcielismy podjechac i zobaczyc ale nikt nie mogl sobie przypomniec ktory to salon. Teraz wyczailem juz ze Keller, po bannerach w tle na zdjeciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 a ja tu jeżdże po bytomiu wariata z siebie robię pytam o raqa pieknie [ Dodano: 2007-04-23, 20:06 ] brawo Easy za spostrzegawczość :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Do dzisiaj podobaly mi sie te Meganki w kolorach niebieski, czarny i czerwony (kolejnosc nieprzypadkowa). Dzisiaj pod ASO Lyko w Krakowie widzialem zoltego z bliska. TEN KOLOR JEST NIESAMOWITY! Jak kameleon. Przechodzi z zaleznosci od padania promieni slonecznych z niesamowicie intensywnego, zywego zoltego w fioletowo-seledynowy. No cos nie z tej ziemi. Zakochalem sie! Jezeli chodzi o roznice miedzy tym R26, a zwyklym niezwyklym RS, to oprocze tego co bylo juz napisane zauwazylem, ze z tylu tarcze sa nawiercane (w RS chyba nie?), sa inne fotele Recaro - jakby zamszowe no i chyba tyle, jak na moj rzut oka. Btw. Zastanawiam sie, kto bedzie zainteresowany odkupieniem takiego samochodu DEMO? Przeciez ten samochod bedzie mial 1000 mniej lub bardziej doswiadczonych kierowcow, ktorzy bedza go katowac mniej, lub bardziej ekstremalnie... Biedne autko! Jak ja bym dostal na jeden dzien taka fure, to przestalbym jezdzic, jakby z opon zaczely wystawac druty, z przegubow posypaly sie wiory, a sprezarka, tarcze i katalizator stanelyby zywym ogniem. W baku pewnie panowaloby niekonczace sie tsunami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 no wlasnie nie do konca... bylem tam w piatek i pytalem czy da sie nim jezdzic, kobieta poszla do szefa i sie dowiedziala, ze nie, przynajmniej na razie, ale sadze, ze to kwestia portfela :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wierz mi DrNO, ze "znajomych" serwisu, znajomych poszczegolnych pracownikow i szefostwa, napalonych i wystarczajaco zdeterminowanych zeby sie przejechac sa setki... pytalem czy da sie nim jezdzic, kobieta (...) sie dowiedziala, ze nie Ale co, nie pali? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 1. Szkoda, że nie wpadliście w sobotę... Przynajmniej poznałbym Klubowiczów. 2. Samochód rejestrujemy dzisiaj i zaczynamy "docieranie" - i wierzcie lub nie, ale dopóki nie zrobimy "spokojnych" 1000 km (przede wszystkim na A4), żaden młody gniewny samochodu nie dostanie (np. mechanicy). 3. Znajomi znajomymi, ale większość jazd próbnych odbędzie się w towarzystwie Handlowca. 4. Jazdy próbne z Klientem mają się odbywać wg przepisów ruchu drogowego ;-) Nie wiem jak to wyjdzie "w praniu" 5. Kolor żółty jest faktycznie EFEKTOWNY (zresztą jak każdy prawdziwy "kameleon") - szkoda, że tak dużo kosztuje i jest tak trudny do nakładania (aż się boję pomyśleć co będzie, jak ktoś przytrze... ) 6. Ostatni tydzień miesiąca to okres "dead line" więc raczej nie będę się udzielał na forum... do zobaczenia po majowym urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi