Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

el. szyby megane 1998

matti2515

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak mówiłem przed tem będę miał dużo pytań do was chciałbym się dowiedzieć czy można naprawić bo mam problem z prawą przednią szybą gdyż mogę od strony pasażera opuścić szybę a nie mogę jej podnieść od strony kierowcy ok ale pasażera niestety nie proszę o pomoc!! Z góry THX

Czyli sterowanie szybą pasażera na przełącznika pasażera działa w 100 % otwiera i zamyka , natomiast przyciskiem kierowcy możesz otworzyć szybę pasażera a nie możesz zamknąć tak ?

Może przełącznik uszkodzony .

A jak nie to trzeba instalacje sprawdzić , gdzieś nie będzie przejśćia

skomplikowany jest opis problemu, ale jeśli szyba się podnosi i opuszcza, to szukał bym problemu w przyciskach od podnoszenia/opuszczania szyb. Wyjmij ten problemowy, rozłóż go na części, przeczyść bo może zaśniedział i złóż z powrotem.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

teraz już wgl. nie działa ten przycisk. Jednak przycisk sprawdziłem (zmieniłem przyciski z lewej strony od kierowcy na prawą pasażera) okazało się że to nie to. Chyba to coś głębszego i trzeba bd. odwiedzić elektronika.

Wiem że nie powinienem ale jakoś czasami działało a a i tak zazwyczaj jeżdżę sam.

[ Dodano: 2010-07-01, 21:41 ]

No to udało mi się jakoś naprawić szybę :-) przeczyściłem wtyczkę drugi raz odrdzewiaczem, popukałem w plastik :-) i zaczęła się podnosić i opuszczać. :-)

Tylko mam wrażenie że coś kable tam nie stykają bo czasami 1/20 przypadków szyba się przycina znaczy albo przestaje się podnosić albo słychać jak silnik nie dociąga ( ale to tylko na przycisku z prawej strony). Myślę że bd. musiał odwiedzić elektronika.

A i jeszcze jedno chciałbym napisać że jak miarka oleju / bagnet zostanie wam w środku (złamie się). To chwyćcie za drut ale nie ten miedziany druciczek tylko za taki porządny (o grubości ok 0,7mm). zagnijcie górę i dół druta i spróbujcie wyciągnąć ułamany bagnet może nie zadziałać za pierwszym razem ale mi się udało za 5 lub 10 razem.