Pawełek Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Dziękuję za informacje ) Mam takie jeszcze jedno pytanko przy okazji. Czy istnieje możliwość elektronicznego wyłączenia tych czujników?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 jest możliwość fizycznego ich odłączenia, jeśli o to Ci chodzi - poprzez odłączenie wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 U mnie juz dziala swiatlo.A wystarczylo tylko ararm wymontowac(alarm z allegro za 60zl) a wszystko zaczelo dzialac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawełek Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Okazało się że nie styka czujka w przedniej klapie. Przydały się rady tutaj znalezione, dokleiłem gumę na klapie i wszystko działa jak należy No i do tego Szczenię mruga na przywitanie i na pożegnanie.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abodek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam, to moje pierwsze wystąpienie na tym forum w charakterze piszącego. Moze moje doświadczenie komuś się przyda a sytuacja wyglądała następująco: Pewnego ranka po dojeździe do pracy wyłaczyłem silnik a że mam automat, który załacza i wyłacza światła zależnie od tego czy jest ładowanie czy tez go nie ma to w trakcie gaśnięcia silnika usłyszałem piszczek o świecących sie światłach (pomimo zamkniętych drzwi). Wzbudziło to moją czujność bo sytuacja wyglądała jakbym miał otwarte drzwi w samochodzie. Kontrolka drzwi delikatnie się żarzyła (bardzo słabo). W kabinie świeciła się przednia lampa w podsufitce. Obszedłem samochód sprawdzając wszystkie drzwi i stwierdziłem, że wszystkie sa zamknięte a kontrolka otwartych drzwi normalnie odświecała po otwarciu dowolnych drzwi. Nie przedłużając, szukałem po forach schematów, opisów podobnych zdażeń i nic. podejrzenie padło na układ kontroli ten naprzeciwko mojego (kierowniczego ;-) ) kolana. Skracając jednak temat okazało się ,ze winne było złacze, które zamontowane jest poniżej klamki otwierającej maskę samochodu. Okazało się, że dostała się tam wilgość i w tym gnieździe zrobił się słaby styk. Po oczyszczeniu go usterka ustąpiła a po nałożeniu do niego wazeliny technicznej pozostałem z nadzieją, że już nie wróci. Załączam zdjęcie winnej. Aaa Keny150, moze miałeś podobną usterkę i nie z powodu nieobecnośći żarówki ale osuszenia wtyczki usterka ustapiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keny150 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 U mnie ponownie pojawił się problem z podświetleniem wnętrza kabiny :-? , czyli powrócił .... , od czasu do czasu wskaźnik paliwa opadał tzn. nie wskazywał ilości paliwa, zdarzało się, iż nie działał tylny lewy kierunkowskaz..... , wczoraj dopiero przeczytałem Twojego posta i zajrzałem do tej kostki ..... i masakra!!! Cała zielona , przerdzewiałe łącza , po rozłączeniu jej połowa styków (tych igiełek) poprostu rozsypała się!!! Pojechałem do kolegi co ma "anglika" i wyciąłem tą kostkę i przelutowałem ( dwie godzinki pękło). I jest ok. ! Wszysto działa !!! Dzięki Abodek za Twoją sugestię, która okazała się w 100% trafna! pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpnowak Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam wszystkich , jeżeli można chce sie podczepić pod temat .Mam podobny problem tylko odwrotny .Niedawno kupiłem Scenica z roku 99 silnik 1.6 w ubiegłym roku sprowadzony z Włoch ,ale przejde do rzeczy ,otóz gdy otwieram centralnym zamkiem zapalają się swiatełka przy lusterku i z tyłu nad drzwiami , oczywiście po chwili zgasną , ale gdy otwieram potem drzwi recznie zadne światełka sie juz nie zapalają i oczywiście nie działa brzeczyk pozostawionych właczonych świateł .Wygląda to tak jakby wszystkie czujniki były albo uszkodzone albo odłaczone w jednym centralnym punkcie .Panowie moze ktoś wie co sie mogło zepsuć ewentualnie gdzie znajduje sie centralka od centalnego zamka ? czekam na kazdą odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Keny150, kolego mam identyczny problem co ty, powiedz mi tylko, czy gdy otwierałeś auto centralnym powinny zaświecić Ci się kierunkowskazy i przy zamknięciu auta tak samo, u mnie jak nastąpił ten problem(dziś) przy otwieraniu auta światełka mrugają a przy zamknięciu już nie, a wcześniej wszystko działało poprawnie. Czy ta kostka co kolega wyżej w poście piszę może mieć z tym coś wspólnego?? Jutro zabieram się z tym do roboty i mam nadzieje że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpnowak Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 kolego u mnie tak jest ze w momęcie otwierania lub zamykania z pilota zapalają sie kierunkwskazy, nie wiem czy ma to coś wspólnego ale można poprobować i rozebrać tą kostkę , znajduje sie za plastkiem w miejscu gdzie jest uchwyt do otwierania klapy od silnika , ja naprawiłem poprzez przedłużenie 4 kabelków z tej kostki i wpięciu nawprost pozdrawiam i życze pozytywnego załatwienia sprawy w razie pytan możesz pisać na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1987 Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 witam, kolega abodek, miał racje z tą kostką, dziś się za to zabrałem i było widać że ktoś już przy tym grzebał ale zrobił to do kitu, przeczyściłem kostke i nasmarowałem. Wszystko działa lux lux lux, a przy otwieraniu z centralnego światełka znowu migają więc ta kostka też ma z tym coś wspólnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keny150 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Wniosek z tego, że kolega abodek znalazł piętę Achillesową Scenica ;-) , kostka ta jest odpowiedzialna za dużą część instalacji i jak widać może nieźle namieszać! Miałem problem z oświetleniem wewnętrznym, "znikającym" kierunkowskazem tylnym i zwiększonym poborem prądu podczas postoju i wszystkiemu winna była przedmiotowa kostka. Po wymianie jej problemy zniknęły, mam nadzieję , że na zawsze he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi