VTI001 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Czy ktos próbował montować relingi do grand scenica. Normalnie dostepne sa rtlko poprzeczki dachowe ale moim zdaniem nie wyglada to ładnie i na pewno ładne chromowane (a najlepiej mat chrom jak klamki) dodały by smaku autku Pytanie tylko czy da się w rozsądnej cenie takie cos zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 a co to ma wspolnego z tuningiem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTI001 Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 tunning wizualny. Kreacja poprawiająca wygląd zewnętrzny. Tunning to nie tylko podkręcanie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubbob Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Wiem, że do Scenica Conquest dostępne są relingi takie, jakich szukasz. Scenic Conquest oferowany jest tylko w krótkiej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo729 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) Właśnie kupiłem granda i tak jak kolega stwierdziłem że relingi dodadzą smaku w tym aucie .Z uwagi że jestem uparty i jak sobie coś ubzduram to muszę dopiąć swego, wiec mam grand scenica z relingami - montaż bez wiercenia w dachu !!! Zainteresowanych zapraszam na priv [email protected] Edytowane 2 Maja 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Czy takie relingi pasują do Grand Scenica III? Czy może relingi od tego najnowszego (z 2012 roku) będą pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Norbert niestety my nic nie jesteśmy w stanie zrobić w sprawie relingów. W SII są rynienki bagażnikowe, więc kolega pewnie coś porzeźbił z jakimiś relingami i pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 A co z relingami oryginalnymi od Scenica III z roku modelowego 2012? (po lifcie). Tam widzę, że są i wyglądają super. Mam nadzieję, że dachy i mocowania są takie same.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 norbert_p w wersji 2012 po FL dachy i mocowania są takie same co w wersji przed FL,tam zmieniły się tylko lampy,zderzak,grill i wersję wyposażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo729 Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Dusicie mnie z tymi relingami a ja przez nie kilka nocy zarwałem aby to wymyślić i dopracować- cóż mogę je odstąpić wraz z zestawem i instrukcją potrzebnymi do montażu a ja sobie następne porzeźbie jak to kolega okreslił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Dusicie mnie z tymi relingami a ja przez nie kilka nocy zarwałem aby to wymyślić i dopracować Skoro to takie upierdliwe, to mogłeś dla siebie info oraz fotki zachować i nie chwalić się ogółowi... Jeśli to jednak przygrywka do próby zarabiania poprzez forum, to należy to z Adminem uzgodnić. Wszelkie nieautoryzowane przez Admina próby reklamy i ogłoszenia będą usuwane. Na forum, gdzie dzielimy się nieodpłatnie różnymi poradami i sposobami, 70zł na ile to gdzie indziej wyceniłeś za instrukcję to zdzierstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 norbert_p w wersji 2012 po FL dachy i mocowania są takie same co w wersji przed FL,tam zmieniły się tylko lampy,zderzak,grill i wersję wyposażenia No mi się wydaje że nie koniecznie. Dach również musiał być zmodyfikowany pod relingi. Bo przecież trzeba było zrobić otwory i je zabezpieczyć. Ponadto jakoś wzmocnić je pod dachem. Nie znam się na tym konstrukcyjnie. Jedynie mogę się domyślać. Fajnie byłoby mieć relingi, bo ja np wożę deskę surfingową na dachu, i mi by się bardzo przydały. Ale myślę, że do naszych nie da się dołożyć. Zbyt duże ryzyko. Korozja, nieszczelność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo729 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Koledzy otwory w dachu macie wszyscy i to z gwintem !- we wszystkich grandach II są po 4 otwory z każdej strony do mocowania belek poprzecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Kolego rambo729 wiemy o tym, ale nam chodzi o te relingi co mają Grandy z 2012 roku (relingi wzdłuż dachu, a nie poprzeczki). Poza tym ostatnie posty dotyczą Granda III, nie II, a to całkiem inna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi