ziolo Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Witam. Mam pytanie do osób które posiadają Megane I phase I z elektrycznymi lusterkami. Ponieważ ja takich nie mam ale chcę swoje auto doposażyć w takowe moje pytanie brzmi czy jak te lusterka są też podgrzewane? Jeśli tak to w jaki sposób włącza się ich podgrzewanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Tak, elektryczne lusterka zawsze występowały z podgrzewaniem. Włączało się je razem z szybą tylną - jednym przyciskiem. Wystarczyło na gg się odezwać :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, u siebie mam oryginalne i pomimo sterownia elektrycznego podgrzewania nie stwierdzono. Instalacja jest poprowadzona aż do kostki wewnętrznej i podaje napięcie równolegle z ogrzewaniem szyby. (skrajne przewody w kostce, czarny "-", zielony "+"). Brak także tej opcji w opisie wyposażenia auta na podstawie VIN. W pozycji ogrzewanie lusterek widnieje- BRAK. Sterowanie- ELEKTRYCZNE. Właśnie mam zakupione wkłady z podgrzewaniem, (zamienniki) które czekają na wstawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, u siebie mam oryginalne i pomimo sterownia elektrycznego podgrzewania nie stwierdzonoale zdejmowałeś lustra i jesteś pewien, że nie masz? może ci po prostu lustra nie grzeją (u mnie jedno padło odkąd mam auto, u siostry już oba wymieniałem) o ile pamiętam to w folderach zawsze było podgrzewanie z elektryką w lusterkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, tak zdejmowałem, dziś miałem zrobić to ponownie by te podgrzewane pozakładać, niestety już mi się nie chce. A ponadto tak jak pisałem, w opisie wyposażenia (szczegółowym) po podaniu nr. VIN, jest wyraźnie określone: "2 lusterka zewnętrzne z regulacją elektryczną". Brak jakiegokolwiek wpisu o ogrzewaniu lusterek, pomimo że nawet takie drobiazgi jak, brak naklejki o ciśnieniu w oponach jest w tej rozpisce uwzględniony. W poprzednim poście błędnie to ująłem- pisałem z pamięci. "Brak wpisu o ogrzewaniu" powinno być. Co do podmianki to owszem jest możliwa, że taka nastąpiła, jednak znając historię auta i wiedząc kto był jego właścicielem, (raz jeszcze podziękowania dla kol. waldek708) jestem pewien, że były by wymienione na takie z podgrzewaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 może w scenikach było inaczej, ale nie sądze no nic czekamy na kolejne wypowiedzi innych userów ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, Potwierdzam wersję gojgiena, sam miałem podobnie w swojej starej MI, dodam, że wersja z klimą i szybami el. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 u mnie obie megi są w wersji RT i mają lustra grzane, dodatkowo wersja siostry to gołe włoskie RT, jak wyszło z VINu (moja ma klime, siostry nie, szyby obie mają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Moja też była RT HB, a dodam, że jeszcze miała oryginalnie przednie światełka pm i C.Z. ale mat w niej nie było Wniosek jest jeden, może w qpetkach były a winnych nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 ankietę zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, trochę te pytania nieprecyzyjne w tej ankiecie. Można odpowiadać patrząc w fusy. Powinno być: czy przy elektrycznym sterowaniu lusterkami w swojej Reni I PH I miałeś także podgrzewanie. I przymusowo podanie wersji HB QP GT Clasic Scenic. Wtedy ankieta będzie miarodajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 dla mnie jest w miarę ok, ma dać odpowiedź na pytanie czy te dwie rzeczy razem występowały, a nie w której wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, no to ja powinienem oddać głos na dwie opcje. Wiem, że występowały ale także wiem, na własnym przykładzie, że nie występowały we wszystkich przypadkach. Taka to miarodajność. To tak jakbyś zapytał czy Kaczyńscy są podobni do siebie. Ale czy bardziej Jarek do Lecha Czy Lech do Jarka :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 bronius, Zgadzam się z gojgien, Wiem, że występowały ale także wiem, na własnym przykładzie, że nie występowały we wszystkich przypadkach. - też jestem na to przykładem i wiem co miałem a czego nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 no to poprawcie jak wiecie lepiej :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi