Grzesiek Lca Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Sasza dokładnie i jeśli pojedziesz,a będzie inaczej jak w ogłoszeniu do dzwonisz na policje i musi Ci oddać za trasę albo znacząco opuścić na cenie,a co do zakupu z placów to się nie zgodzę do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 ...a będzie inaczej jak w ogłoszeniu do dzwonisz na policje i musi Ci oddać za trasę albo znacząco opuścić na cenie... Masz ciekawą wizję na ten temat.Może poprzesz ją jakimś aktem prawnym?? bold mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van67 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Witam! Sorry, że się wtrącę ale mam pytanie dotyczące zakupu Scenica I ph II 1.9dci. Mam okazję sprowadzić z Belgii w/w w wersji MER DU NORD. Może ktoś wie coś na temat tej wersji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 z tego co wyczytałem to MER DU NORD to taka charakterystyczna wersja dla aut z Belgii i wydaje mi się,że chodzi tylko o kwestię charakterystcznej tapicerki- zamsz z welurem badz skóra z welurem...tymbardziej,mi to pasuje,iż jest firma w Belgii MER DU NORD zajmująca się m.in. odzieża zamszową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 MER DU NORD to to co napisał SnakeEyes + pomarańczowe uchwyty i różne takie wstawki. Oprócz tego licznik jest trochę inny kolorystycznie. Więcej zmian nie zauważyłem. Na 99% jest na forum taki Scenic z tym wyposażeniem. Tu masz jak to mniej więcej wygląda: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6524727 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 więcej info o tej wersji wyposażenia: http://aebergon.club.fr/Renault/page_Renau...duNord_02_B.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 ...a będzie inaczej jak w ogłoszeniu do dzwonisz na policje i musi Ci oddać za trasę albo znacząco opuścić na cenie... Masz ciekawą wizję na ten temat.Może poprzesz ją jakimś aktem prawnym?? bold mój Trochę już jeżdżę to wiem to z praktyki. Jedź do Niemiec to zobaczysz jeśli tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
van67 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Myślę, że ciekawie to wygląda no i troszkę się wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Trochę już jeżdżę to wiem to z praktyki. Jedź do Niemiec to zobaczysz..... Samochody sprowadzam blisko 20 lat. Kiedyś wyłącznie z Niemiec.Później Benelux i dalej. Podejście niemieckiej policji też znam bardzo dobrze. Zasada jest prosta. Jeżeli w ogłoszeniu jest nawet bardzo krótka wzmianka o wyłącznie informacyjnym zamiarze ogłoszenia to możesz cmoknąć sprzedającego.Gdy wzmianki nie ma obowiązują przepisy tak jak i w naszym kraju (możesz pana podać do sądu).Zastanów się wówczas tylko, kto będzie Cię przed tym sądem reprezentował. Powodzenia przy sprowadzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał 321 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 MER DU NORD jest bardzo podobna do wersji SPORTWAY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bblack Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 np http://www.allegro.pl/item458152137_scenic...er_du_nord.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasza Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 dokładnie, potwierdzam ta wersja MER DU NORD, to to samo co SPORTWAY , jedyna różnica co zauważyłem to w tej wersji są alu 15" a w SPORTWAY 16" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja za to szukałem właśnie Scenica I ph II pochodzącego z Polski, najlepiej od I właściciela. I znalazłem. Co prawda musiałem pojechać z Warszawy do Białegostoku ale uważam że było warto. Ma kilka wad (pęknięty zderzak z przodu, lekko otarty tylny narożnik), ale w porównaniu z egzemplarzami jakie znajdowałem na giełdzie czy w komisach to był rewelacyjny. I okazało się że mogłem kupić samochód o rok młodszy niż zamierzałem (docelowo mam egzemplarz z 2001r.) za cenę porównywalną z realną ceną transakcyjną samochodów z 2000r. Jeździ dobrze, nie narzekam na niego, myślałem też o gazie, ale doszedłem do wniosku że nie będę zakładał-średnie spalanie wychodzi mi regularnie w przedziale 8,2-8,7l/100km. A jak się prezentuje możesz zobaczyć tutaj: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=8898 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yataman Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Moi rodzice mają już troche czasu Scenica 2001 roku 1.9dci wersję 102konną jak sie nie mylę. Z klima, poduchami, elekryką itp Polecam to autko, ojciec robi 950km na zbiorniku Tankuje na shellu v-power diesel :) Samochod wedlug mnie niedozdarcia. Nic sie nie popsulo od czasu kiedy go mają:) Wymienili tylko rozrząd, plyny,oleje i paski ;) Tez troche nim jezdzilem i naprawde wygoda pierwsza klasa. Rodzice coś mówili o sprzedaży więc polecam sie na przyszlość :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał 321 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Panowie, co sądzicie o tej sztuce? http://moto.allegro.pl/item508921778_renau...zony_klima.html rozmawiałem z właścicielem, cena ostateczna (poprzednio 18100), zapewnia że bezwypadkowy i niemalowany sprowadzil 2,5 mies. temu, ogladalem go juz kiedys i mam wątpliwości co do tyłu, chyba podjadę z miernikiem lakieru, może macie jakies zastrzezenia? jak stwierdzić obecność ESP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi